Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Obligaţiunile Alpha Bank intră mâine la tranzacţionare la BVB

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Prima emisiune de obligaţiuni ipotecare a Alpha Bank România intră mâine, 26 iunie, la tranzacţionare, pe piaţa reglementată administrată de către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea emisiunii de obligaţiuni ipotecare este de 200 milioane de euro, emisiunea fiind formată din 2.000 de titluri ce au fost deja listate la bursa din Luxemburg, cu o valoare de 100.000 euro fiecare, la o dobândă EURIBOR 6M + 1,5% pe an.

Această emisiune este doar prima dintr-un program de obligaţiuni în valoare de un miliard de euro ce a fost lansat de instituţia de credit elenă în luna aprilie a acestui an.

Titlurile au fost emise pe o perioadă de 5 ani, au o dobândă variabilă, sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate şi au obţinut ratingul Baa2 din partea Moody's, potrivit băncii.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit 40 de milioane de euro din totalul ofertei de 200 de milioane de euro, un alt investitor important fiind IFC (International Financial Corporation).

Tranzacţia a fost intermediată de banca de investiţii Barclays Bank PLC în calitate de Lead Manager şi Alpha Finance România în calitate de Co-Manager.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS