OMV Petrom a semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea egalităţii între sexe

A.C.
Companii #Resurse Umane / 21 noiembrie 2014

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom a semnat un Protocol de colaborare cu Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (DESFB) pentru a sprijini promovarea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în rândul angajatorilor din România, arată un comunicat remis redacţiei.

DESFB este o instituţie aflată în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Potrivit sursei citate, protocolul de colaborare încurajează schimbul de opinii şi informaţii dintre companii şi autorităţi publice în vederea asigurării egalităţii de şanse şi conştientizării privind principalele instrumente favorabile concilierii vieţii profesionale cu viaţa familială şi cea privată, sprijinirii dezvoltării antreprenoriatului în rândul femeilor, combaterea stereotipurilor de gen din sistemul de învăţământ şi din practica publică şi privată.

"În urmă cu 50 de ani, industria de petrol şi gaze era un domeniu rezervat aproape exclusiv bărbaţilor. La vremea aceea, cred că multora li s-ar fi părut imposibil ca o companie mare din domeniu să fie condusă de o femeie. S-au făcut multe progrese de atunci, însă, statisticile arată că există în continuare diferenţe între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte ocuparea în anumite sectoare de activitate. Cred că, prin eforturile şi realizările din ultimii zece ani, OMV Petrom este o poveste de succes în ceea ce priveşte egalitatea de şanse, dar eforturile trebuie să continue pentru a maximiza valorificarea talentului şi potenţialului de dezvoltare, mai ales în domeniul tehnic", spune doamna Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

"Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi abordează integrat domeniul egalităţii de şanse, aceasta fiind de altfel o tendinţă prezentă în majoritatea statelor europene. În ultimii ani, în ceea ce priveşte problematica egalităţii de şanse, România a iniţiat o serie de măsuri concrete care au vizat atât modificarea cadrului legislativ care reglementează acest domeniu, cât şi întărirea colaborării dintre sectorul public şi privat. DESFB abordează cu responsabilitate mandatul instituţional privitor la egalitatea de şanse, misiunea sa fiind aceea de a veghea la respectarea prevederilor legale ce decurg din aceste angajamente. Conştientizăm totodată provocările actuale cărora ne asumăm că le vom răspunde cu soluţii concrete şi eficiente pentru a reduce semnificativ numărul de cazuri cu privire la încălcarea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi", spune doamna Ioana Liana Cazacu, Secretar de Stat, Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

În cadrul colaborării cu Departamentul de Egalitate de Şanse, pe 20 Noiembrie 2014, a fost organizată o Conferinţă la nivel naţional cu implicarea factorilor de decizie publică din domeniu şi a reprezentanţilor unor companii private angajate în aplicarea acestor principii. În cadrul conferinţei s-au desfăşurat trei ateliere tematice, respectiv încurajarea firmelor private de a asigura servicii de tipul centre de zi pentru copiii angajaţilor; susţinerea programelor de lucru flexibile pentru angajaţii care au în îngrijire copii şi alte persoane dependente; evidenţierea muncii invizibile a femeilor (ocupaţii, stil de viaţă, etc.) susţinerea şi încurajarea parteneriatului dintre femei şi bărbaţi în viaţa privată şi asumarea în mod egal a responsabilităţilor de îngrijire a copiilor, la care au participat reprezentanţi ai unor companii mari. Excelenţa sa Doamna Ambasador al Finlandei în România, Ulla Vaisto, invitatul de onoare al evenimentului, a împărtăşit din bunele practici ale ţării sale în implementarea politicilor în zona egalităţii de şanse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6699
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1198
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7698
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.5697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb