Ora Pământului, marcată în 195 de ţări

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Mediu / 23 martie

Ora Pământului, marcată în 195 de ţări

Marile călătorii încep cu un prim pas. O oră acordată Pământului pare foarte puţin, dar reprezintă un început. A 17-a ediţie a Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare acţiune voluntară de mediu, va fi marcată sâmbătă, la ora 20.30. Oameni, instituţii şi companii de pe tot globul vor stinge lumina şi se vor uni pentru a oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de oraşe, din 195 de ţări.

Cu această ocazie, WWF lansează provocarea ca toţi oamenii să se oprească din rutina zilnică şi să dăruiască o oră pentru Pământ, în fiecare lună. O oră, în care alături de familie sau prieteni pot să facă ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: gătit cu ingrediente locale, reciclarea unei haine vechi sau plantarea unui copac. Orieta Hulea, director general WWF România a declarat: "An de an, Ora Pământului oferă oamenilor din toată lumea oportunitatea de a-şi arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Este important ca fiecare dintre noi să facă ceva mic pentru Planetă pe o perioadă mai lungă de timp. Astfel, avem o şansă să oprim degradarea naturii, pentru bunăstarea noastră şi pentru generaţiile viitoare. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii şi milioane de acţiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile şi să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil". WWF România organizează de Ora Pământului diverse acţiuni care ajută la restabilirea echilibrului naturii. Toate şcolile din România sunt invitate să organizeze acţiuni simbolice dedicate planetei, care să creeze experienţe distractive, memorabile şi accesibile tuturor elevilor. Pachetul educaţional lansat anul acesta de WWF România ajută elevii să înţeleagă ce înseamnă să aibă grijă de planetă, fie că acumulează informaţii noi, se reconectează cu natura, restaurează habitatele degradate sau inspiră comunicatea locală să aibă grijă de Pământ.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni i peste 2.100 companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea fa ă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. Din 2008, Earth Hour a devenit o mi care globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Parca l-am impuscat pe Ceausescu ca ne oprea lumina 1(una) ora........iar acum am facut o sarbatoare,.....misto......cre d ca daca nea Nicu breveta asta ora era miliardar pe persoana fizica...

    1. Mai bine stinge calculatorul!

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro