Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

"Orange" Elveţia, cumpărată de un miliardar francez pe 2,3 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Operatorul de telefonie mobilă "Orange" Elveţia va fi cumpărat de către Xavier Niel, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Franţa, pentru suma de 2,3 miliarde de euro, tranzacţia urmând să fie definitivată în primul trimestru al anului viitor, relatează Financial Times, conform Mediafax.

"Orange" Elveţia este deţinută de "Matterhorn Mobile", companie controlată indirect de un grup de fonduri al firmei de investiţii "Apax" din Marea Britanie, şi are 2,1 milioane de clienţi.

Cumpărătorul "Orange" Elveţia este al optulea cel mai bogat om de afaceri din Franţa, potrivit Forbes, şi va deţine compania prin holdingul "NJJ Capital".

"De când Apax a cumpărat Orange Elveţia, am urmărit îndeaproape dezvoltarea companiei. În calitate de nou proprietar al companiei, NJJ Capital va asigura continuitatea serviciilor către clienţii din Elveţia", a declarat Niel.

Niel deţine în Franţa "Free Mobile", companie din domeniul telecomunicaţiilor, şi are o avere estimată de Forbes la 8,1 miliarde de dolari. Anul trecul, omul de afaceri a ocupat locul 179 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni la nivel mondial, iar în prezent se clasează pe locul 162.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS