Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

PĂDUREA AMAZONIANĂÎngrijorarea pe reţele de socializare, înlocuită cu lucruri concrete

Ziarul BURSA #Companii #Mediu /

Liderii politici şi vedetele au depăşit faza îngrijorării manifestată exclusiv pe reţelele de socializare şi au început să facă lucruri concrete în ceea ce priveşte situaţia din America de Sud, legată de Pădurea Amazoniană.

Astfel, organizaţia Earth Alliance, fondată în luna iulie de actorul Leonardo DiCaprio împreună cu Laurene Powell Jobs şi Brian Sheth, a lansat Amazon Forest Fund şi va dona 5 milioane de dolari pentru conservarea pădurii tropicale afectată grav de incendii. Amazon Forest Fund va sprijini partenerii locali şi comunităţile indigene în eforturile de a proteja habitatele din Amazonia. Banii strânşi vor ajunge la cinci organizaţii locale: Instituto Associacao Floresta Protegida (Kayapo), Coordination of the Indigenous Organizations of the Brazilian Amazon (COIAB), Instituto Kabu (Kayapo), Instituto Raoni (Kayapo) şi Instituto Socioambiental (ISA).

Pe de altă parte, preşedintele columbian Ivan Duque a declarat că va prezenta o propunere privind un pact regional pentru conservarea Amazoniei la Adunarea Generală a ONU de la New York, în septembrie, în răspuns la incendiile care afectează "plămâ-nul'' planetei. "Vrem să creem un pact de conservare între ţările care împărtăşesc acest teritoriu amazonian'', a declarat preşedintele în satul indigen din Isla Ronda, în extremitatea sudică a ţării, la graniţa cu Peru şi Brazilia. "În prezent nu avem o situaţie a incendiilor comparabilă cu cea din Brazilia, dar trebuie să ne ferim, iar această vizită este destinată să tragă un semnal de alarmă", a adăugat Duque. Înainte de a-şi prezenta propunerea la ONU, preşedintele columbian de dreapta va prezenta acest pact în cadrul consiliului de miniştri binaţional pe care îl va ţine săptămâna viitoare cu omologul său peruan, Martin Vizcarra la Pucallpa (centru-estul Peru).

Ivan Duque a lansat "un apel către comunitatea internaţională pentru a înţelege că pe lângă discursuri sunt necesare resurse şi sprijin ştiinţific pentru a păstra plămânul amazonian''. După o convorbire telefonică cu preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, Duque a precizat că fondurile vor fi de asemenea folosite pentru combaterea criminalităţii transnaţionale legate de traficul de specii. În afară de Columbia şi Brazilia, pădurea amazoniană se întinde în Peru, Bolivia, Venezuela, Guyana, Guyana franceză, Surinam şi Ecuador.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie