Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Parisul interzice automobilele poluante

Ziarul BURSA #Companii #Mediu /

Parisul interzice automobilele poluante

Franţa a pornit "războiul" împotriva automobilelor care distrug mediul. Interdicţia circulaţiei celor mai poluante vehicule a fost înăsprită la Paris şi a intrat în vigoare, începând de ieri, în peste jumătate dintre localităţile din împrejurimi, odată cu înfiinţarea unei Zone cu emisii reduse (ZFE).

Printr-o coincidenţă calendaristică, această măsură înlocuieşte circulaţia diferenţiată, implementată miercuri în metropola pariziană din cauza valului de caniculă. Doar vehiculele care deţin autocolantul atribuit celor mai puţin poluante (Crit'Air clasa 0, 1 şi 2, pe o scară de la 0 la 5) au fost autorizate să circule temporar pe perioada acestui intens episod canicular, informează Agerpres.

Măsura vizează reducerea pe termen lung a poluării atmosferice şi limitarea utilizării automobilelor ca mijloc de transport. Vehiculele cu motor diesel şi cu o vechime de peste 18 ani, precum şi cele pe benzină mai vechi de 21 de ani au interdicţie de circulaţie de acum încolo pe o suprafaţă vastă, care acoperă 49 dintre cele 79 de localităţi aparţinând metropolei pariziene. Măsura vizează peste 70% din populaţia capitalei. Interdicţia începe cu o perioadă de instructaj, iar aplicarea contravenţiilor se va face abia din 2021 în "Marele Paris''. Într-o primă etapă, poliţiştii locali îi vor informa pe automobilişti în ceea ce priveşte urgenţa debarasării de vehiculele poluante, care produc efecte nefaste în special în perioadele de caniculă intensă. Odată cu această interdicţie, votată în noiembrie 2018, metropola face un pas către măsurile deja luate în regiunea oraşului Paris.

În localităţile care s-au oferit să implementeze această măsură, circulaţia vehiculelor care emit cea mai mare cantitate de noxe (clasificate Crit'Air 5 sau neclasificate din cauza vechimii) este teoretic interzisă de azi înainte. Numărul acestora este de 30.000, la o populaţie de 5,6 milioane de locuitori. Interdicţia va fi apoi extinsă, în mod progresiv, către alte categorii de vehicule, obiectivul fiind ca, până în 2030, 100% dintre vehiculele aflate în circulaţie să fie nepoluante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie