PATRONATUL BROKERILOR DE ASIGURĂRI:Menţinerea cheltuielilor la 25% va duce la dispariţia a 30.000 de asistenţi în brokeraj

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 mai 2017

Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR) susţine că menţinerea în noul proiect de Lege a RCA a unui procent al cheltuielilor administrative şi de vânzare la 25% va duce la dispariţia a 30.000 de asistenţi în brokeraj, care intermediază în prezent poliţe RCA, potrivit unui comunicat al patronatului.

"PRBAR (Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare), prima organizaţie patronală din domeniul asigurărilor din România, îşi exprimă îngrijorarea cu privire la menţinerea prevederilor art. 18, alin. 4, din proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, respectiv cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare, incluse în tariful de primă RCA. Menţinerea unui procent de cheltuieli administrative şi de vânzare, cumulat, ale poliţei de asigurare RCA în lege, o considerăm nerealistă şi va conduce la dispariţia a 30.000 de asistenţi în brokeraj care intermediază în prezent poliţe RCA", se spune în comunicat, conform Agerpres.

Potrivit patronatului, o asemenea prevedere limitativă nu se regăseşte în nicio ţară din Comunitatea Europeană, iar introducerea acestei prevederi nu are la bază nicio notă de fundamentare şi niciun studiu de impact.

"De asemenea, în opinia noastră, limitarea în procent de 25% a acestor cheltuieli administrative şi de vânzare încalcă principiile unei pieţe libere şi concurenţiale, cu un impact economic şi social major. Având în vedere eforturile colective depuse în vederea obţinerii unei legi care să reglementeze într-un mod obiectiv activitatea distribuitorilor implicaţi, cât şi pentru a evita ulterioarele situaţii ce pot genera tensiuni, PRBAR solicită reintroducerea amendamentelor argumentate şi fundamentate de către patronat în proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie", se menţionează în comunicat.

Patronatul precizează că după iminenta expirare a plafonării tarifelor RCA, introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 54/ 2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 723 şi în vigoare din data de 19 septembrie 2016, vom asista la o reglare naturală a pieţei privind asigurarea RCA şi nu consideră a fi necesară o altă limitare printr-un act normativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro