Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PENTRU ANUL TRECUT: Profitul net al Romgaz a crescut cu 4,55%, faţă de 2018

Melania Agiu
Piaţa de Capital /

Profitul net al Romgaz a crescut cu 4,55%, faţă de 2018

Romgaz (SNG) a întregistrat, la 31 decembrie 2019, un profit net preliminat de 1,43 miliarde de lei, în creştere cu 4,55%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când a fost raportat un profit net de 1,37 miliarde de lei, arată datele publicate, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit sursei citate, anul trecut, cifra de afaceri estimată a companiei s-a ridicat la 5,08 miliarde de lei, cu 1,52% peste cea prinsă în situaţiile financiare de la finele lui 2018.

În intervalul ianuarie - decembrie 2019, producţia de gaze naturale a fost de 5,276,9 mil.mc, cu 1,06% mai mică decât producţia realizată în anul anterior şi cu 1,37% mai mică decât producţia bugetată.

Pe de altă parte, se estimează că producţia de energie electrică a scăzut, în 2019 faţă de anul precedent, cu 49,4% ca urmare a lucrărilor de investiţii derulate în cadrul CTE Iernut.

"Aceste lucrări restricţionează funcţionarea grupurilor energetice ale părţii vechi a vechii centrale. Prin urmare, se estimează ca veniturile din vânzarea de energie electrică au scăzut cu 50,95% faţă de anul anterior", arată Romgaz în raportul remis.

La finele anului trecut, activele totale ale producătorului de gaze naturale au ajuns la 8,59 milioane de lei, în scădere cu 5,90% faţă de 2018, în vreme ce datoriile totale au scăzut cu 24,78% la 1,10 milioane de lei.

Producatorul şi principalul furnizor de gaze naturale din ţara noastră este admis la tranzacţionare din anul 2013 pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE), acţionar principal fiind statul român, cu o participaţie de 70%.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie