Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

PENTRU ANUL TRECUTTranselectrica - profit net în creştere cu 28%, faţă de 2018

C.B.
Piaţa de Capital /

Transelectrica - profit net în creştere cu 28%, faţă de 2018

Transelectrica (TEL) a raportat, pentru anul 2019, un profit net de 104 milioane lei, în creştere cu 28% comparativ cu cel din anul anterior, în contextul în care, cheltuielile companiei au scăzut într-un ritm mai accelerat decât declinul veniturilor, reiese din raportul transportatorului de energie electrică, remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile totale operaţionale aferente anului trecut au înregistrat o scădere de 12%, de la 2,721 miliarde lei în 2018 la 2,398 miliarde lei în 2019, în contextul în care, veniturile operaţionale aferente activităţilor cu profit zero, au scăzut cu 24%, până la 1,177 miliarde lei.

Pentru 2019, s-a înregistrat un rezultat negativ aferent activităţilor cu profit zero, dar într-o măsură mai redusă în comparaţie cu anul 2018 (-22 milioane de lei în 2019 faţă de -40 milioane lei în 2018), determinată de veniturile din serviciile de sistem tehnologice, care au înregistrat o creştere uşoară, de 3%, şi de creşterea tarifului mediu reglementat aprobat de ANRE, menţionează compania.

Veniturile din transport şi alte activităţi din piaţa de energie au înregistrat un avans de 1%, pe fondul creşterii tarifului mediu de transport 2% practicat în 2019, faţă de 2018, şi a creşterii cu 2,5 milioane lei a veniturilor din interconexiune, aceste majorări fiind determinate, în principal, de creşterea tarifelor reglementate aplicabile perioadei de raportare.

"Anul 2019 a fost dificil, fiind caracterizat de costuri mari cu operarea sistemului de transport, în special costurile cu procurarea energiei electrice pentru compensarea pierderilor tehnice din reţea (CPT), semnificativ mai mari cu 12% (n.r. faţă de cele din 2018), în conditiile în care nivelul fizic al pierderilor tehnice a fost mai mic faţă de anul precedent", arată Transelectrica în raport.

Pe de altă parte, cheltuielile totale operaţionale (inclusiv amortizarea) realizate în anul 2019 au înregistrat o scădere de 13%, comparativ cu perioada similară a anului anterior, de la 2,62 miliarde de lei în 2018, la 2,271 miliarde lei anul trecut.

Valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti se ridică la aproximativ 1,488 miliarde de lei.

C.B.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. MA BUCUR , PENTRU EI !!! CU TOATE CA SOCIETATEA E PLINA DE PUTORI , SI DE CAPUSE ADUSE SI ASEZATE POLITIC , CA DE ALTFEL , TOATE FIRMELE DE STAT DIN ROMANIA , VAD CA SE CHINUIE SA FACA PASI MICI INAINTE !!! SPER CA , IN TIMP , SA FIE INLATURATE ACESTE PACOSTI , SI IN LOCUL LOR SA VINA SPECIALISTI ADEVARATI , CARE SA TINA SI CU FIRMA , NU DOAR CU REMUNERATIILE LOR PERSONALE !!! SI CU TIMPUL PIERDUT , PRIN BIROURI !!!

    1. SI STAI , CA O SA-SI AROGE PRIME DE MERIT , SI DEPASIRI !!! CUM CA EI , AU CASTIGAT , BANII ASTIA !!! NUMAI IN TARA ASTA , PLINA DE MILIOANE DE FOSTI COMUNISTI , SA NU TE NASTI !!!

    Cat timp statul va lua toti banii de la companii prin dividende lucrurile nu au cum sa mearga bine.

    1. ASA ESTE , CUVINTE DE AUR !!!

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie