Abonament gratuit

PENTRU ANUL TRECUT:Veniturile totale ale Electromagnetica au scăzut cu 12% faţă de 2018

Melania Agiu
Piaţa de Capital /

Veniturile totale ale Electromagnetica au scăzut cu 12% faţă de 2018

Electromagnetica Bucureşti (ELMA), producător de energie electrică şi echipamente electrice, a raportat, pentru anul trecut, venituri totale de 256,16 milioane de lei, în scădere cu 12% faţă de anul anterior, fapt datorat reducerii activităţii de furnizare a energiei electrice dar şi legislaţiei instabile (OUG114/2018), arată datele publicate, vineri, pe site-ul companiei.

De asemenea, odată cu scăderea veniturilor activităţilor nelicenţiate, multe proiecte din domeniile sistemelor de iluminat cu LED şi al celor de telegestiune au fost amanate.

Astfel, pentru anul trecut, societatea estimează obţinerea unui profit net de 4,48 milioane de lei, mai mic cu 7% faţă de rezultatul raportat în 31 decembrie 2018.

La 31 decembrie 2019, capitalurile proprii au ajuns la un nivel de 335,60 milioane de lei, înregistrând o creştere uşoară de 0,4% faţă de sfârşitul anului 2018, sub efectul cumulat al profitului net, generat în perioada de raportare şi al sumei repartizată pentru dividende.

La Adunarea Generala a Acţionarilor din 22 aprilie 2019, acţionarii Electromagnetica au aprobat distribuirea de dividende pentru anul financiar 2018 în suma bruta de 2,70 milioane de lei (dividend brut pe acţiune în valoare de 0,004 lei/acţiune).

Până la 31 Decembrie 2019 s-a virat pentru plata dividendelor suma de 2,60 milioane de lei din care s-au achitat 2,35 milioane de lei.

La finele anului trecut, activele totale ale Electromagnetica se ridicau la 408,28 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de 31 decembrie 2018 în vreme ce datoriile totale au ajuns la 72,67 milioane de lei de la 70,87 milioane de lei la finele anului 2018.

Electromagnetica este recunoscută ca producător şi furnizor tradiţional de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei electrice, soluţii de iluminat cu LED, subansamble electrice şi electronice, subansamble metalice şi din mase plastice injectate, scule şi matriţe, subansamble auto, sisteme de siguranţă a traficului feroviar. De asemenea, este orientată către producţia de energie verde şi tehnologii destinate creşterii eficienţei energetice.

Electromagnetica este o companie cu capital integral privat, listată la Categoria Premium a bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS