Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

PENTRU PRELUAREA PARTICIPAŢIEI NEPTUN DEEP DE LA EXXONAcţionarii Romgaz - convocaţi în vederea achiziţionării de consultanţă juridică

Melania Agiu
Piaţa de Capital /

Acţionarii Romgaz - convocaţi în vederea achiziţionării de consultanţă juridică

Acţionarii Romgaz (SNG) sunt convocaţi, pentru data de 11 martie, pentru aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare externă a Romgaz pentru negocierea şi după caz achiziţia unei cote de participare de la ExxonMobil în perimetrul offshore XIX Neptun Deep, concesionat, în prezent, de Exxon şi OMV Petrom, se arată într-o notificare resmisă de companie, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Luna trecută, premierul Ludovic Orban a adus în discuţie intenţia ExxonMobil de a vinde participaţia de 50% pe care o are la proiectul din Marea Neagră, precizând că este posibil ca un consorţiu format din Romgaz, OMV Petrom şi o altă firmă care să facă o ofertă în acest sens.

De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că una dintre priorităţile mandatului său este ca exploatările din Marea Neagră să se realizeze, în cel mai scurt timp.

După ce gigantul petrolier american a anunţat o posibilă ieşire din proiectul offshore de gaze naturale Neptun Deep din ţara noastră, Todd Spitler, purtător de cuvânt al Exxon, a declarat pentru Ziarul Bursa că, deocamdată, compania nu a identificat vreun cumpărător şi nici nu a ajuns la vreun acord cu alte grupuri.

Spitler a afirmat: "Intenţionăm să ne continuăm rolul de operator şi să avansăm cu acest proiect, inclusiv prin continuarea demersurilor pentru obţinerea autorizaţiilor necesare".

În luna noiembrie 2019, surse apropiate situaţiei estimau participaţia Exxon în Neptun Deep la aproximativ 250 de milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie