PENTRU REFINANŢAREA SAU RAMBURSAREA UNOR DATORIIRCS&RDS a lansat o ofertă de obligaţiuni, de 800 milioane euro

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2020

RCS&RDS a lansat o ofertă de obligaţiuni, de 800 milioane euro

RCS&RDS a lansat, ieri, o ofertă de obligaţiuni senioare garantate în valoare de 800 milioane euro, în două tranşe, cu scadenţe în 2025 şi 2028, se arată într-un comunicat al Digi Communications (DIGI), compania mamă a operatorului de cablu, remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile brute obţinute vor fi utilizate pentru replata anticipată a sumei aferente principalului obligaţiunilor cu maturitatea în 2023, de 550 milioane de euro şi pentru plata sumei de 22,3 milioane euro reprezentând prima de replată anticipată şi dobânda acumulată, dar neplătită, către deţinătorii obligaţiunilor scadente în 2023, ce poartă o dobândă anuală de 5%.

De asemenea, se are în vedere rambursarea anticipată şi/sau rambursarea unei sume de aproximativ 88,9 milioane de euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup în octombrie 2016 (astfel cum a fost modificat la data de 16 octombrie 2017 şi la data de 5 iunie 2019), încheiat, printre alţii, între RCS&RDS, în calitate deîmprumutat, şi BRD-Groupe Societe Generale, Citibank NA, London Branch, ING Bank NV şi UniCredit Bank, în calitate de aranjori principali.

În plus, se mai doreşte rambursarea anticipată a sumei de aproximativ 73,4 milioane euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup la data de 1 februarie 2018 (astfel cum a fost modificat la data de 9 martie 2018), încheiat între RCS&RDS şi DIGI Ungaria, în calitate de împrumutaţi, Societatea, în calitate de garant, Citibank NA, London Branch şi ING Bank NV, în calitate de aranjori principali mandataţi, ING Bank NV, în calitate de agent al facilităţii de credit, precum şi alte instituţii financiare, în calitate de creditori.

RCS&RDS a înaintat către Irish Stock Exchange (tranzacţionată drept

Euronext Dublin) solicitarea privind admiterea obligaţiunilor pe Lista Oficială a Bursei şi tranzacţionarea acestora prin piaţa reglementată operată de aceasta.

Obligaţiunile vor avea o valoare nominală de 100.000 euro fiecare şi vor fi garantate în rang superior de către Societate, Digi Ungaria, Invitel şi Digi Spain Telecom, SLU.

Obligaţiunile se adresează investitorilor instituţionali calificaţi, iar Citigroup Global Markets Europe va acţiona ca agent de stabilizare, după ce titlurile vor fi listate.

În data de 21 februarie, Digi Communications, compania mamă a RCS & RDS, se va prezenta în faţa investitorilor cu rezultatele financiare preliminare pentru 2020.

La ultimul preţ al acţiunii DIGI de săptămâna trecută, de 34,5 lei, valoarea de piaţă a Digi Communications la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,45 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro