Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

PENTRU ŞEDINŢA ACŢIONARILOR DIN 24 APRILIE:IAR Braşov propune distribuirea a peste o treime din profit ca dividende

M.G.
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Randamentul dividendului brut/acţiune este de 8% 

Conducerea producătorului de elicoptere militare IAR Braşov (IARV) a propus acţionarilor pentru şedinţa din 24 aprilie distruirea sumei de 11,51 milioane de lei sub formă de dividende, echivalentul a aproape 37% din profitul net de 31,18 milioane de lei realizat în 2018, se arată într-un raport al emitentului transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nivelul dividendului/acţiune se ridică astfel la 0,63 lei, care, raportat la ultima cotaţie a titlurilor IARV din şedinţa de 18 martie, de 7,8 lei/titlu, oferă acţionarilor un randament al dividendului brut de 8%.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni ale producătorului elicoptere la data de 14 iunie 2019, data plăţii fiind 5 iulie 2019.

Din diferenţa rămasă, o sumă de 15,03 milioane de lei urmează să fie direcţionată la "alte rezerve - surse proprii de finanţare", în timp ce 1,85 milioane de lei intră în contul "rezerve legale", iar 2,78 milioane de lei reprezintă profitul reinvestit deductibil.

În acelaşi timp, pe ordinea de zi a adunării acţionarilor din 30/31 martie se află numirea unor administratori provizorii începând cu data de 14 aprilie, ca urmare a expirării mandatelor actualilor administratori provizorii, stabilirea duratei mandatului acestora, dar şi alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii.

Capitalizarea IAR Braşov la BVB este de 147,25 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. BRAVO VOUA !!! SINTETI SINGURA FIRMA DE STAT , DIN DOMENIUL AERONAUTIC , CARE MISCA CEVA !!! SINTETI DE PUS IN RAMA !!! CE INSEAMNA ALTA VIZIUNE , ALT MOD DE A GANDI , DE A LUCRA SI PENTRU FIRMA , NU DOAR DIRECTORI , PUSI POLITIC , CARE FAC CONTRACTE CU DEDICATIE , SPRE BENEFICIUL LOR , SI AL CLIENTELEI LOR , CA LA ROMAERO , SAU LA AVIOANE CRAIOVA , UNDE E VAI SI AMAR , DE ANI DE ZILE , NUMAI PIERDERI , PESTE PIERDERI !!! E 1 FEL DE SAT FARA CAINI , ACOLO , SI IN ALTE PARTI !!! NIMENI NU VEDE , NIMENI NU AUDE !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. lasa dracu caps lock-ul in pace

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS