PENTRU ŞEDINŢA DIN 29 AUGUSTRomcarbon propune acţionarilor un dividend cu randament de 3,2%

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Romcarbon propune acţionarilor un dividend cu randament de 3,2%

Acţionarii Romcarbon (ROCE) sunt convocaţi, pentru data de 29 august a acestui an, pentru a vota propunerea Consiliului de Administraţie de a distribui ca dividende suma de 1,056 milioane de lei, reprezentând o parte din profitul net înregistrat în exerciţiul financiar 2017, sumă rămasă nedistribuită, se arată în convocatorul emitentului, transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, pentru a beneficia de dividendul brut de 0,004 lei/titlu, care oferă, la rândul său, un randament brut de 3,27%, investitorii trebuie să deţină titluri ROCE la data de 4 octombrie 2019, în timp ce plăţile către acţionari ar urma să fie făcute începând cu 24 octombrie 2019.

Ieri, în jurul orei 12:30, titlurile emitentului înregistrau o creştere de 0,41%, pe fondul unui rulaj de 195.577 de titluri, cel mai mare din ultima săptămână.

În adunarea din 24 aprilie a acestui an, acţionarii companiei au aprobat mandatarea Consiliului de Adminis­traţie în scopul convocării unei adunări care să aibă loc cel târziu la data de 29/30 august 2019 care să decidă cu privire la posibilitatea distribuirii de dividende din profitul nedistribuit din anii anteriori. Totodată, aceştia au aprobat repartizarea sumei de 4,56 milioane de lei la rezerve, reprezentând facilitatea fiscală privind scutirea de impozit a profitului reinvestit în 2018.

Pentru primele trei luni din acest an, procesatorul de mase plastice a raportat o pierdere de 0,62 milioane de lei, spre deosebire de un profit net de 1,14 milioane de lei, obţinut în primele trei luni din anul anterior.

La data de 31 decembrie 2018, între acţionarii procesatorului de mase plas­tice se aflau Living Plastic Industry SRL, cu 32,85%, şi Joyful River Limited, cu 20,51%.

În raport cu preţul acţiunii ROCE din data de 22 iulie, de 0,122 lei, valoa­rea de piaţă a companiei la BVB este de circa 32,22 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. AM VRUT SI EU , SA CUMPAR ACTIUNEA ASTA , DE PE BVB ; M-A OPRIT , MUNTELE DE DATORII , PE CARE LE ARE DE PLATIT , PESTE TOT ; DIVIDENDUL ASTA , INSEAMNA , '''''' CHELULUI-CHELIE '''''' ; IN MOMENTUL ASTA , ARE NEVOIE DE FIECARE LEUT , PENTRU PLATA DATORIILOR , SI PENTRU DEZVOLTARE , DACA , SE POATE ; DIVIDENDE , ADIO , PENTRU CATIVA ANI , DE ACUM INAINTE ; ALTFEL , INCET-INCET , O SA AJUNGA PE URMELE AMONILULUI DIN SLOBOZIA ; ADICA , KAPUTT !!! DAR , MA ROG , FIECARE E LIBER , SA PROCEDEZE , CUM CREDE !!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS