"Pepsi" preia cel mai mare producător de sucuri din Rusia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

"PepsiCo" Inc. şi "Pepsi Bottling Group" Inc. preiau o cotă de 75,5% din cel mai mare producător rus de băuturi răcoritoare, divizie a companiei "Lebedyansky". Preţul tranzacţiei este de 1,4 miliarde de dolari.

"Lebedyansky", societate care controlează 30% din piaţa rusă a sucurilor, mai produce alimente pentru copii şi apă minerală, însă tranzacţia nu a inclus şi aceste divizii. În 2007, vânzările de sucuri ale "Lebedyansky" au însumat 800 de milioane de dolari. O proporţie de 85% din cifra vânzărilor "Lebedyansky" provine din livrările de sucuri.

"PepsiCo", al doilea producător mondial de băuturi răcoritoare (după "Coca-Cola" Co.), şi-a dublat investiţiile pe piaţa snacks-urilor din Rusia, inaugurând a doua fabrică, în acest sector.

Michael White, şef al departamentului de afaceri internaţionale din cadrul "PepsiCo", a declarat: "Ne-am angajat să inves­tim în mărcile Lebedyansky. Noua achiziţie ne aduce o platformă puternică pentru continuarea expansiunii pe o piaţă a sucurilor cu o creştere rapidă".

Achiziţia diviziei "Lebedyansky" trebuie să primească aprobarea acţionarilor minoritari şi se va finaliza în trimestrul al treilea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS