"Pepsi" preia cel mai mare producător de sucuri din Rusia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 martie 2008

"PepsiCo" Inc. şi "Pepsi Bottling Group" Inc. preiau o cotă de 75,5% din cel mai mare producător rus de băuturi răcoritoare, divizie a companiei "Lebedyansky". Preţul tranzacţiei este de 1,4 miliarde de dolari.

"Lebedyansky", societate care controlează 30% din piaţa rusă a sucurilor, mai produce alimente pentru copii şi apă minerală, însă tranzacţia nu a inclus şi aceste divizii. În 2007, vânzările de sucuri ale "Lebedyansky" au însumat 800 de milioane de dolari. O proporţie de 85% din cifra vânzărilor "Lebedyansky" provine din livrările de sucuri.

"PepsiCo", al doilea producător mondial de băuturi răcoritoare (după "Coca-Cola" Co.), şi-a dublat investiţiile pe piaţa snacks-urilor din Rusia, inaugurând a doua fabrică, în acest sector.

Michael White, şef al departamentului de afaceri internaţionale din cadrul "PepsiCo", a declarat: "Ne-am angajat să inves­tim în mărcile Lebedyansky. Noua achiziţie ne aduce o platformă puternică pentru continuarea expansiunii pe o piaţă a sucurilor cu o creştere rapidă".

Achiziţia diviziei "Lebedyansky" trebuie să primească aprobarea acţionarilor minoritari şi se va finaliza în trimestrul al treilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro