Peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători pleacă din Marea Britanie, Germania şi Italia

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători pleacă din Marea Britanie, Germania şi Italia

180 euro, preţul mediu al biletelor de avion în perioada Paştelui, mai mare faţă de anul trecut

Sărbătorile Pascale rămân o ocazie ideală pentru românii care studiază sau muncesc în afara ţării să vină acasă. În 2018 s-a înregistrat o creştere cu 30% a biletelor de avion în perioada Paştelui ce au avut ca destinaţie finală România, iar procentul se păstrează şi în 2019, potrivit datelor înregistrate de Vola.ro.

Peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania şi Italia. Preţul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din ţară variază între 85 euro (Timişoara) şi 192 euro (Iaşi), conform Vola.ro,

Cei mai mulţi români care au rezervat bilete prin Vola.ro spre România pentru perioada Paştelui au ca ţară de provenienţă Marea Britanie (peste 26% dintre rezervări), urmată de Italia (16,9%), Germania (12%), Belgia, Franţa şi Spania (8-9%).

Cel mai frecventat aeroport - destinaţie din ţara noastră este Bucureşti. Preţul mediu al unui bilet de avion spre Bucureşti este de 163 euro / persoană. Circa 20% dintre călători vin din Marea Britanie, 12% din Italia, 10% din Franţa, 5% din Spania.

Preţul mediu al unui bilet de avion spre Iaşi este de 192 euro / persoană. Jumătate dintre pasageri vin din Marea Britanie şi Belgia.

Pentru a călători la Cluj, preţul mediu al biletului de avion este de 113 euro. Peste 30% dintre călători vin din Marea Britanie, iar 25% zboară la Cluj de pe Otopeni.

Pentru Bacău, preţul mediu al biletului de avion este de 171 euro (principalul punct de plecare fiind Marea Britanie), iar pentru Timişoara a fost de 85 euro (Otopeni fiind principalul aeroport sursă).

Claudia Tocilă, Head of Marketing Vola.ro, a declarat: "Neoficial, peste 4 milioane de români locuiesc în afara graniţelor ţării, cu peste un milion de români înregistraţi doar în Spania şi Italia şi câte 500.000 de români în Marea Britanie, Germania şi Franţa. Sunt românii care trimit peste 4 miliarde de euro anual acasă, dar cărora puţine companii li se adresează. Anul acesta de Paşte ne-am propus să ne adresăm lor printr-o campanie intitulată «Hai Acasă», care a depăşit deja un milion de vizualizări. Dincolo de biletele rezervate, colegii noştri din Departamentul de Relaţii cu Clienţii sunt gata să îi asiste non-stop chiar şi în perioada Sărbătorilor Pascale, totul pentru ca drumul lor acasă să fie cât mai facil".

Dacă anul trecut românii au plătit în medie 170 de euro pentru un bilet de avion spre destinaţii externe în perioada Paştelui, în 2019 preţul mediu a cres-cut la 180 euro. Principalele destinaţii sunt oraşele europene precum Londra, Paris, Barcelona, Madrid, Roma, Milano dar şi Grecia, prin prisma comunităţii de creştini ortodocşi de acolo.

Au fost înregistrate şi rezervări pentru destinaţii îndepărtate precum Dubai sau chiar SUA, Canada şi Thailanda.

Numărul românilor care aleg ca punct de plecare sau sosire alte aeroporturi din ţară este în creştere. Timişoara, Iaşi, Cluj dar şi aeroporturi mai mici precum Craiova, Oradea şi Sibiu, vor înregistra trafic intensificat în perioada sărbătorilor Pascale.

Deşi numărul biletelor de avion dis-ponibile este mai mic, iar preţurile mai mari cu până la 30%, românii preferă să rezerve biletele de avion pentru reîn-toarcerea acasă pe ultima sută de metri. În 2018, spre exemplu, cele mai multe rezervări au fost făcute chiar în Săptămâna Mare, înregistrându-se în jur de 10.000 de căutări pe zi. Recordul pentru căutările din primele două săptămâni ale lunii aprilie 2019, este de aproape 20.000 de căutări într-o singură zi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie