Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

POTRIVIT WIRTSCHAFTSWOCHECommerzbank decide pe 9 aprilie în privinţa fuziunii cu Deutsche Bank

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Commerzbank decide pe 9 aprilie în privinţa fuziunii cu Deutsche Bank

Boardul executiv al Commerzbank AG (al doilea grup bancar german) va decide la data de 9 aprilie dacă intensifică discuţiile de fuziune cu rivalul său mai mare Deutsche Bank AG sau dacă renunţă la negocieri, potrivit săptămâ­nalului Wirtschaftswoche, anunţă Reuters.

Revista germană, care citează surse din cadrul băncii, respectiv o notă internă, scrie că managementul Commerzbank va lua în discuţie modul în care va proceda în următoarea sesiune ordinară de negocieri.

Oficialii Commerzbank şi Deutsche Bank au refuzat să comenteze pe marginea acestei informaţii.

La iniţierea discuţiilor oficiale cu Deutsche Bank, pe 17 martie, unele surse spuneau că directorul executiv al Commerzbank, Martin Zielke, le-a declarat bancherilor că managementul vrea să decidă în următoarele două - trei săptămâni dacă merge mai departe în privinţa fuziunii.

Câteva zile mai tărziu, Zielke le-a spus angajaţilor, într-o notă internă: "Vă promit că ne vom strădui să reducem cât mai mult posibil această perioadă de incertitudine şi vom depune eforturi ca să ne asigurăm că decizia va fi luată în curând".

Preşedintele consiliului de supraveghere din cadrul Deutsche Bank, Paul Achleitner, a afirmat că băncile vor să anunţe paşi mai concreţi în privinţa fuziunii până la finele lunii aprilie.

Dacă vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro. Entitatea astfel creată ar avea o cotă de 20% din piaţa de retail banking din Germania.

Cele două bănci au circa 140.000 de salariaţi, iar sindicaliştii au avertizat că eventuala fuziune ar putea genera până la 30.000 de disponibilizări.

Un sondaj Insa publicat la finele săptămânii trecute arată că aproximativ 43% dintre germani se pronunţă împotriva unei fuziuni între Deutsche Bank şi Commerzbank, respectiv că numai o proporţie de 17% acceptă ideea unificării celor două instituţii financiare.

Contribuabilii germani ar pierde miliarde de euro dacă statul şi-ar vinde participaţia la Commerzbank înainte de o eventuală fuziune cu Deutsche Bank, potrivit unui document guvernamental citat de Reuters. Executivul de la Berlin deţine 15,6% din Commerzbank, după ce banca a fost salvată în urmă cu un deceniu.

Parlamentarii de la Berlin i-au cerut ministrului de Finanţe, Olaf Scholz, să înstrăineze participaţia ca să evite viitoare riscuri pentru buget, în cazul fuziunii cu Deutsche Bank. Ca răs­puns, Ministerul de Finanţe a trans­mis, conform Reuters, că, pentru evitarea pierderilor, preţul/acţiune care ar trebui oferit pentru Commerz­bank în cadrul unei eventuale tranzacţii ar fi de circa 26 de euro. În prezent, un titlu Commerzbank valorează circa 7 euro.

Lisa Paus, parlamentar, spune că din acest răspuns adresat Legislativului rezultă că guvernul ar pierde 3,7 miliarde de euro, la preţul actual.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hait, ca oameni ne fac pe toti bâncuțele astea ! Vom putea vinde ha de teren agricol si cu 10.000 de euro. CUI ? Cum CUI ? LOR , doar au bani destui sa cumpere ROMĂNICA in doi timpi si trei ...bistari. Dispare si coruptia, până una alta ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie