PRIME KAPITAL atrage fonduri de 260 milioane euro pentru dezvoltări imobiliare în Europa centrală şi de est

Adina Lateş
Companii #Imobiliare /

Martin Slabbert şi Victor Semionov, fondatorii şi fosta echipă de management NEPI, pornesc o nouă companie privată de investiţii şi dezvoltare imobiliară, PRIME KAPITAL. Aceasta a strâns la începutul lunii martie capital de peste 260 milioane euro şi urmăreşte oportunităţi pentru investiţii şi dezvoltări imobiliare în segmentele de retail, office, industrial şi rezidenţial în Europa centrală şi de est, transmite un comunicat remis redacţiei.

"În ultimii 9 ani, am reuşit să construim cu succes o afacere de investiţii şi dezvoltare imobiliară de proporţii, axată în special pe segmentul de retail. Există însă oportunităţi vaste pe întregul spectru al dezvoltărilor şi investiţiilor imobiliare, astfel că am hotărât împreună cu Victor să le dăm curs într-o nouă structură: o companie cu acţionariat privat gestionată de o echipă puternică de parteneri" declară Martin Slabbert.

Pe lângă Slabbert şi Semionov, din echipa de management PRIME KAPITAL fac parte şi alţi parteneri executivi care contribuie cu o vastă expertiză şi experienţă în dezvoltarea imobiliară, împreună formând echipa de management cu cea mai largă experienţă în domeniul dezvoltării şi investiţiilor imobiliare din România.

"Combinaţia dată de mandatul nostru flexibil, deţinerea controlului de către echipa de management, structura privată a acţionariatului şi capitalul substanţial pe care PRIME KAPITAL îl are la dispoziţie, ne permite să luăm deciziile de investiţii bazându-ne în special pe perspectiva de a construi valoare pe termen lung. Absenţa unor obiective pe termen scurt, sub presiunea cărora se află multe companii listate pe bursă, ne deschide opţiuni care nu ne-au fost disponibile în structura anterioară " declară Victor Semionov.

La nivel operaţional, managementul companiei este susţinut de o echipă de analişti cu o vastă experienţă, care au rolul de a asista cu identificarea, analizarea şi evaluarea oportunităţilor de investiţii, precum şi cu implementarea tranzacţiilor. Având în vedere proximitatea primelor tranzacţii şi proiecte, compania va recruta în perioada următoare alţi specialişti cu experienţă în design, project management, leasing precum şi alte funcţii conexe dezvoltării imobiliare.

Potrivit sursei citate, nouă companie îşi propune să abordeze într-un mod creativ oportunităţile de dezvoltare pentru a realiza proiecte. În acest sens, această nu exclude oportunitatea de a intră în structuri de tip joint venture cu proprietarii de terenuri sau cu alţi dezvoltatori, echipa de management având experienţă semnificativă în crearea şi implementarea cu succes a structurilor de acest gen.

"Pe termen mediu, luând în calcul capitalul disponibil în prezent, PRIME KAPITAL ţinteşte investiţii la un cost de peste 500 milioane euro. Cu toate acestea, compania nu este supusă presiunii de a investi capitalul într-un termen prestabilit şi se va concentra pe investiţii în proiecte unde poate să contribuie la crearea de valoare", arată documentul amintit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro