Promateris vrea să contracteze un credit de 30 milioane lei, de la ING Bank

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 10 mai

Promateris vrea să contracteze un credit de 30 milioane lei, de la ING Bank

Acţionarii Promateris (PPL) sunt convocaţi, în data de 14 iunie, pentru aprobarea contractării de către companie a unui împrumut de 30 milioane de lei de la ING Bank, pentru finanţarea investiţiilor, conform unui raport al producătorului de ambalaje biodegradabile şi compostabile publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Maturitatea împrumutului este de patru ani de la data semnării contractului, compania urmând să garanteze creditul cu ipoteci asupra unui teren, a conturilor Promateris la ING şi a disponibiltăţilor aflate în aceste conturi, precum şi a echipamentelor ce vor fi finanţate prin împrumut.

Recent, ING a acordat un credit de 8,5 milioane de euro (42 milioane de lei) grupului Promateris pentru dezvoltarea capacităţii de producţie de ambalaje din materiale biodegradabile şi compostabile.

Luna trecută, acţionarii au aprobat delegarea atribuţiilor AGEA privind majorarea capitalului social al companiei către Consiliul de Administraţie al societăţii, Promateris propunându-şi să atragă până la 125 milioane de lei, pentru finanţarea strategiei de creştere accelerată şi a activităţilor de fuziuni şi achiziţii. Astfel, board-ul Promateris va putea hotărî majorarea capitalului social, cu posibilitatea de a ridica sau a restrânge dreptul de preferinţă al acţionarilor, pentru o perioadă de trei ani, printr-una sau mai multe emisiuni de acţiuni, cu o valoare nominală care să nu depăşească jumătate din capitalul social subscris al companiei.

Promateris, care a trecut recent printr-o procedură de divizare, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 187,3 milioane de lei, în creştere cu 61% faţă de anul precedent. Grupul, care include compania de distribuţie Biodeck, a înregistrat un EBITDA de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult faţă de 2020. Totodată, compania a avut un profit net de 18,3 milioane de lei, în creştere cu 393% faţă de 2020. Pentru 2022, Promateris estimează venituri de 236,1 milioane de lei, EBITDA de 36,2 milioane de lei şi un profit net de 21,5 milioane de lei.

Promateris este o companie fondată în anul 1957, fiind în prezent controlată de familia Pogonaru. Evaluarea bursieră a producătorului de ambalaje biodegradabile şi compostabile se ridică la aproape 420 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro