Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

RADU CRĂCIUN, APAPR:"Evaluarea performanţei fondurilor Pilon II trebuie să se facă pe termen lung"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Managerii fondurilor de investiţii Pilon II nu sunt motivaţi să investească pe termen lung, în condiţiile în care performanţa le este evaluată pe termen scurt a precizat, ieri, Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), în cadrul unei conferinţe de presă.

Radu Crăciun a declarat: "Politicienii din România sunt foarte interesaţi să încurajeze fondurile de pensii private să investească local şi pe termen lung. Dar motivaţia managerilor de a investi pe termen lung va fi foarte slabă, atât timp cât performanţa le este măsurată pe termen scurt. Nu te poţi aştepta ca managerii să investească pentru zece ani, când performanţa investiţiilor le este evaluată la fiecare doi ani şi câteodată chiar anual. Dacă cu adevărat există interesul de a stimula fondurile de pensii să investească pe termen lung, atunci şi evaluarea performanţei fondurilor trebuie să se facă pe termen lung".

Preşedintele APAPR a mai a spus că lărgirea universului investiţional a fondurilor de pensii administrate privat Pilon II reprezintă o idee bună pentru că, pe de o parte, prin diversificarea investiţiilor se administrează mai bine riscul iar, pe de altă parte, fondurile nu mai depind exclusiv de acţiunile listate.

Practic, se poate investi şi în alte sectoare economice, cum ar fi sectorul IT sau a serviciilor medicale, care nu pot fi găsite atât de uşor la Bursa de Valori Bucureşti, cu efecte benefice atât asupra dezvoltării economice cât şi a administrării riscului portofoliilor, a subliniat Radu Crăciun.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS