RAPORT:Ţările Uniunii Europene au devenit mai violente faţă de migranţi la frontiere

S.B.
Internaţional / 9 decembrie 2022

Ţările Uniunii Europene au devenit mai violente faţă de migranţi la frontiere

Doar 5% dintre migranţii care au fost expulzaţi în 2021 din Europa au declarat că nu au făcut obiectul folosirii ''forţei excesive'' împotriva lor sau nu au fost martori la astfel de practici, indică un raport prezentat joi de reţeaua de ONG-uri Border Violence Monitoring Network (BVMN) şi de grupul Stângii din Parlamentul European, informează Agerpres.

''Suntem dincolo de punctul de a nega faptul că respingerile de migranţi există. Avem dovezi video. Avem filmări, avem rapoarte medicale şi peste 1.000 de mărturii şi acestea sunt doar informaţiile pe care am reuşit să le strângem'', a spus Hope Barker, analist în cadrul BVMN, cu ocazia prezentării raportului în Parlamentul European.

Activişti pentru drepturile omului au intervievat peste 700 de persoane care au încercat să ajungă în Uniunea Europeană în 2021 şi 2022, realizând o imagine sumbră a condiţiilor inumane la frontierele UE şi vorbind despre un ''risc fără precedent de violenţe''.

Raportul, ce are peste 3.000 de pagini, documentează modul în care ''aproape 25.000 de oameni au fost bătuţi, loviţi, umiliţi şi reţinuţi arbitrar înainte de a fi respinşi ilegal, atât la frontierele externe ale UE, cât şi în interiorul statelor membre'', a explicat Barker.

Eurodeputata germană Cornelia Ernst, membră a grupului Stângii din PE, consideră că direct responsabilă pentru această situaţie este Comisia Europeană. ''Comisia UE încă este inactivă, nu lansează proceduri de infringement contra statelor membre care resping migranţii şi le neagă dreptul la azil'', a denunţat Ernst.

BVMN este o reţea independentă de ONG-uri şi asociaţii din regiunea Balcanilor şi Grecia care monitorizează cazurile de încălcare a drepturilor omului la frontierele Uniunii Europene şi militează pentru oprirea violenţelor contra migranţilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca ar dori sa vina 50000000 migranti cum ar putea sa fie opriti?In casa mea nu poti intra numai daca te las sa intri si respecti regulire mele; nu fumezi in casa ,la intrare dai jos pantofii si alte reguli

    1. Asta daca nu vin 50 odata si daca te protejeaza careva, ori nu e cazul UE. De multe ori pare ca ii protejeaza pe migranti fata de populatia autohtona, vezi cazul Calais.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro