Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Reuters: Producţie record pentru OPEC, în iulie

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime /

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi-a majorat producţia în luna iulie până la recordul anului curent, în condiţiile în care statele membre din Golf au extras mai mult ţiţei, arată o analiză Reuters, care notează că pierderile din Iran şi Libia au limitat creşterea. Potrivit sursei, OPEC a extras 32,64 milioane de barili de ţiţei pe zi luna aceasta, cu 70.000 barili pe zi mai mult decât în iunie. Nivelul este cel mai ridicat pentru anul curent şi vine după ce Congo a intrat în cartel, în luna iunie.

Luna trecută, OPEC şi aliaţii săi au convenit să sporească livrările de petrol, în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump le-a cerut producătorilor să compenseze pierderile cauzate de faptul că exporturile de petrol ale Iranulului sunt din nou supuse sancţiunilor din partea SUA. Totodată, liderul de la Casa Albă a atras atenţia că preţul petrolului a atins, în acest an, 80 de dolari barilul pentru prima dată după 2014, criticând în mod public politica OPEC.

În iunie, OPEC şi producătorii de ţiţei din afara cartelului au decis majorarea producţiei pe plan global cu 1% (aproximativ un milion de barili pe zi), de la 1 iulie.

Arabia Saudită s-a angajat să mărească livrările cu o cantitate "măsurabilă".

Atunci, ministrul Energiei din Arabia Saudite, Khalid al-Falih, a afirmat că decizia este menită să reducă preţul barilului de ţiţei, dar este şi o măsură de siguranţă în eventualitatea unui deficit de furnizare în semestrul al doilea din 2018.

Ieri, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în septembrie a crescut cu 2,2% la ora 10.39, la New York Mercantile Exchange, atingând 70,18 dolari/baril.

La ICE Futures Europe Exchange din Londra, cotaţia petrolului Brent cu livrare în septembrie a urcat cu 0,9%, la 74,98 dolari barilul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS