România acordă sprijin autorităţilor din Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

V.G.
Politică / 11 august

România acordă sprijin autorităţilor din Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

În urma consultării cu preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea DSU, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sursei citate, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Franţa pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul acestora.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, pentru autorităţile Republicii Franţa.

Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, două aeronave aflate în dotarea Bazei PAPA de transport aerian strategic, utilizând resursele de zbor destinate Ministerului Apărării Naţionale din România, vor efectua începând cu data de 11.08.2022 o misiune internaţională de sprijin în Franţa, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure, care au pus stăpânire pe teritoriul acestora. Cele două aeronave, care vor pleca din Bucureşti, respectiv Timişoara vor fi folosite pentru transport logistic ce constă în 17 mijloace de intervenţie şi personal de intervenţie aferent , respectiv 77 pompieri salvatori.

Ajutorul se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

"Dat fiind contextul actual, în care mai multe ţări europene se confruntă cu incendiile de vegetaţie, reamintim faptul că statul român s-a implicat şi în sprijinirea autorităţilor din Grecia cu echipe specializate de intervenţie, la solicitările formulate de guvernul elen, prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă", se precizează în comunicat.

România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar Franţei, aşa cum la rândul său, statul francez a sprijinit şi sprijină în continuare poporul român în numeroase situaţii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro