Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Romgaz - jucător activ pe piaţa de furnizare

C.B.
Piaţa de Capital /

Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz

Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz

Romgaz anunţă că începând cu data de 1 iulie va continua să asigure cantitatea necesară aprovizionării cu gaze atât pentru furnizorii consumatorii casnici cât şi pentru clienţii industriali, păstrându-şi astfel poziţia de jucător important pe piaţa de gaze naturale, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz, a declarat: "Romgaz continuă politica de dezvoltare şi implicare pe piaţa de furnizare gaze pentru ambele categorii amintite anterior. Interesul nostru de a rămâne un jucător activ şi implicat este manifestat prin acţiunile şi politicile investiţionale pe care le avem, continuând să fim preocupaţi de siguranţa în furnizare şi de dezvoltarea pieţei româneşti de gaze naturale".

Potrivit sursei citate, SNGN Romgaz SA nu a identificat niciun motiv real ca odată cu liberalizarea pieţei, la 1 iulie, să asistăm la creşteri de preţ la gazele furnizate în piaţă. Piaţa de energie şi gaze naturale va fi liberalizată după data de 1 iulie 2020.

Astfel, preţul va fi stabilit de piaţă şi nu controlat de ANRE. Inclusiv tarifele plătite de consumatorii finali vor fi stabilite în condiţiile pieţei, şi nu vor mai trebui aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul energiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vor face cartel si vor crește prețul gazelor cum vor mușchii lor. Puțintică răbdare........

    Piata internationala de gaze este la MINIM ISTORIC. Romanii, atat consumatorii casnici cat si cei industriali, platesc CELE MAI SXUMPE GAZE din lume. Omw a devenit cel mai mare importator de gaze din Rusia. Cumpara gazul cu 30 de lei si il vinde la industrie cu 100 de lei . NU ESTE NORMAL. Romgaz tine stacheta sus iar Omx il urmeaza. Nu este normal. Industria noastra este necompetitiva dun acest motiv. La energie elextrica este acelasi lucru. Ce piata libera e asta un care sunt 2 jucatori si ei dicteaza pretul? Pretul la industrie trebuie sa fie sub pretul casnicilor si mult sub 70 de lei. RUSINE ANRE, RUSINE MINISTERUL ENERGIEI. VA BATETI JOC DE ROMANI

    Mai importantdecat mărimea prețului este ca acesta sa nu se modifice frecvent!

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie