Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Romgaz - profit în creştere cu circa 16%, în primul trimestru

V.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Romgaz - profit în creştere cu circa 16%, în primul trimestru

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a înregistrat, în primul trimestru al anului 2019, un profit net în creştere cu 16,26%, respectiv 75,8 milioane de lei, faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Romgaz a raportat o cifră de afaceri de 1,71 miliarde lei, în creştere cu 15,57%, comparativ cu cea realizată în primul trimestru al anului 2018, societatea sugerând că rezultatele bune s-au fundamentat pe o creştere cu 4,8% a producţiei, care a ajuns în trimestrul întâi la 1,43 miliarde metri cubi.

Consumul de gaze naturale estimat la nivel naţional pentru primele trei luni ale anului a fost de 48,5 TWh, cu aproximativ 3% mai mic decât cel înregistrat în trimestrul 1 2018.

"Nivelul ridicat de producţie înregistrat în trimestrul întâi 2019 a fost susţinut de valorificarea la maxim a potenţialului zăcământului Caragele, prin finalizarea unor lucrări de investiţii pentru extinderea infrastructurii productive şi conectarea sondelor la această infrastructură; continuarea proiectelor de reabilitare a principalelor zăcăminte mature de gaze care a dus la anularea declinului de producţie pe aceste zăcăminte; efectuarea de operaţii de reparaţie şi intervenţie în sonde în urma cărora s-au reactivat o serie de sonde cu debite importante; relocarea de capacităţi de comprimare pentru optimizarea procesului de exploatare a unor zăcăminte de gaze naturale", se arată în raport.

Consumul de gaze naturale estimat la nivel naţional pentru T1 2019 a fost de 48,5 TWh, cu aproximativ 3% mai mic decât cel înregistrat în T1 2018, din care aproximativ 9,33 TWh a fost acoperit cu gaze din import iar diferenţa de 39,2 TWh cu gaze din intern, la care Romgaz a participat cu 17,63 TWh, ceea ce reprezintă 36,36% din consumul naţional şi 43,48% din consumul acoperit cu gaze din intern.

Cota de piaţă a Romgaz a scăzut cu 2,7% faţă de cea înregistrată în primul trimestru din 2018.

Pentru primele trei luni din acest an Grupul Romgaz şi-a programat investiţii în valoare de 330,15 milioane lei şi a realizat 188,36 milioane lei, cu 43% res-pectiv 141,8 milioane lei mai puţin decât nivelul investiţiilor programate.

Romgaz S.A. este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale în România, principalele segmente ale activităţii sale fiind explorarea, producţia de gaze naturale şi furnizarea de gaze naturale, înmagazinarea de gaze şi producerea de energie electrică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS