Scădere de 33,7% a profitului "Aerostar"

(A.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 mai 2017

Aerostar Bacău a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 11,06 milioane lei, în scădere cu 33,7% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul unor afaceri în scădere cu 7,8%, de la 81,132 milioane lei, conform unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Cheltuielile pentru investiţiile efectuate în perioada ianuarie - martie 2017 au înregistrat un total de 3.040 mii lei, fiind finanţate integral de Aerostar, potrivit companiei: "Din această sumă, 2.745 mii lei s-au cheltuit pentru achiziţia de echipamente tehnologice, echipamente hardware, echipamente de măsură şi control, instalaţii, finalizarea unor lucrări de reamenajare şi modernizare a spaţiilor de lucru şi a spaţiilor pentru confortul sporit al salariaţilor (săli mese, vestiare, etc.) începute în anul anterior, 131 mii lei pentru achiziţia de licenţe software şi 164 mii lei pentru dezvoltarea, în continuare, a sistemului informatic de gestionare a producţiei".

Aerostar activează în domeniul reparării şi modernizării avioanelor militare, fabricării şi reparării de echipamente hidraulice de aviaţie, avioane uşoare şi echipamente militare terestre. Un alt segment important al activităţii îl constituie realizarea de butelii pentru GPL. În prezent eforturile companiei se îndreaptă spre aviaţia civilă, pe linia fabricaţiei de componente, subansamble şi aerostructuri, dar şi pe linia mentenanţei.

Compania este controlată de "Iarom", cu o deţinere de 71,29%, în timp ce SIF Moldova are un pachet de 14,93%.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro