Schimbări la Vârful Imperiului Media - Rupert Murdoch demisionează

T.B.
Internaţional / 22 septembrie

Schimbări la Vârful Imperiului Media - Rupert Murdoch demisionează

Rupert Murdoch, magnatul media influent, a demisionat ca preşedinte al Fox Corp. şi News Corp., fiind urmat de fiul său, Lachlan, relatează fresnobee.com.

Într-o notă adresată angajaţilor, Murdoch a declarat: "Vă scriu pentru a vă anunţa tuturor că am decis să trec la rolul de preşedinte emerit la Fox and News, potrivit sursei precizate. Pentru întreaga mea viaţă profesională, am fost angajat zilnic cu ştiri şi idei, iar asta nu se va schimba. Dar este momentul potrivit pentru mine să preiau roluri diferite", informează sursa citată.

Mişcarea semnalează continuarea planului de succesiune, cu Lachlan care va conduce companiile media influente. Murdoch a menţionat încrederea sa în fiul său, scriind: "Tatăl meu a crezut în libertate, iar Lachlan este absolut dedicat cauzei", transmite fresnobee.com.

Povestea succesiunii a avut rădăcini în decizia lui Murdoch de a vinde o mare parte din 21st Century Fox către Walt Disney Co., o afacere finalizată în 2019. James Murdoch, alt fiu al magnatului, nu mai are acum un rol în companie şi lucrează la proiecte de divertisment separate, informează sursa precizată.

Sub influenţa lui Rupert Murdoch, Fox Corp. a plătit 787,5 milioane de dolari pentru a încheia un litigiu cu Dominion Voting Systems, pe baza acuzaţiilor false de fraudă a alegerilor din 2020. Un proces similar cu Smartmatic este planificat pentru 2025, conform fresnobee.com.

În timpul mărturiei sale în cazul Dominion, Murdoch a recunoscut: "declaraţiile false despre frauda electorală au fost susţinute de talentul difuzat în reţeaua sa", ceea ce a adus un prejudiciu companiei, mai transmite sursa citată.

Cu toate acestea, Murdoch a fost un pionier în lumea media, lansând Fox News în 1996 ca un contrapunct conservator la CNN. De-a lungul anilor, reţeaua a susţinut cauze conservatoare, având un impact major în SUA. În ciuda scandalurilor şi controverselor, Fox News a continuat să domine peisajul media conservator, arată fresnobee.com.

Paul Verna, un analist, a spus despre viitoarea conducere sub Lachlan: "Având în vedere afinităţile ideologice puternice dintre Lachlan Murdoch şi tatăl său şi având în vedere rolul de consilier al bătrânului Murdoch în calitate de preşedinte emerit, nu mă aştept la o schimbare vizibilă în poziţionarea editorială sau în direcţia strategică a companiei", potrivit sursei citate.

Deşi Rupert Murdoch este o figură controversată, el a lăsat o moştenire indelebilă în industria media, informează fresnobee.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb