Secţia pentru procurori a CSM despre afirmaţiile lui Simion: "Sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare"

V.S.
Politică / 21 septembrie

Secţia pentru procurori a CSM despre afirmaţiile lui Simion: "Sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare"

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii critică "afirmaţii grave" făcute de deputatul AUR George Simion, care a susţinut că procurorii aşteaptă "confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»", potrivit News.ro.

"Secţia pentru procurori îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de afirmaţii publice, formulate într-o modalitate repetată şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public şi constată că acestea sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act că, în cursul zilei de 21 septembrie 2023, au fost lansate prin intermediul reţelelor de socializare imagini în care un membru al Parlamentului României a pătruns şi a transmis în direct, împreună cu alte persoane, în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu această ocazie, a făcut mai multe afirmaţii grave, susţinând că procurorii aşteaptă confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»", a transmis, joi, Secţia.

Potrivit sursei citate, astfel de afirmaţii "sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor".

"Secţia pentru procurori îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de afirmaţii publice, formulate într-o modalitate repetată şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public şi constată că acestea sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs, precum şi de a exercita presiune cu privire la modalitatea în care activitatea acestora ar trebui să se desfăşoare. Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează", se arată în comunicatul Secţiei pentru procurori.

Astfel, Secţia pentru procurori a CSM atrage atenţia cu privire la "imperativul respectării separaţiei şi echilibrului puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordată în mod echilibrat şi cu responsabilitatea necesară garantării independenţei procurorilor, în vederea creşterii şi consolidării încrederii societăţii în actul de justiţie".

Într-o filmare postată pe Facebook, George Simion afirmă că a mers la Parchetul General pentru a afla ce s-a întâmplat în mai multe dosare deschise după evenimente petrecute în această vară. El a intrat în sediul instituţiei împreună cu mai multe persoane, cărora li s-a cerut de către jandarmi să nu blocheze accesul. Simion a susţinut că Parchetul General "nu face nimic" în cazul tinerei care a murit în Spitalul din Botoşani. "Acest Parchet General ţine pe loc mai multe dosare care... nu au verificare de la băieţi, nu au verificare de la partide, de la cei care ne conduc, de la ambasade, în loc să facă dreptate, pentru ce avem procurori?", a afirmat George Simion.

El a făcut vizite similare la mai multe instituţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Corect. Toata tara stie asta. Nu mai pacaliti pe nimeni ba procurorilor de carton.

    indignarea procurorilor este de parada , si copii stiu ca asteapta comenzi politice , poate la fleacuri sa fie independenti .

    sa nu mai vorbim de ex Morar de DNA si actualul carnatar, daca SRI ar pune pe masa dosarele lor mama/mama , dar nu o fac pentru ca sunt pe statul lor de plata , si stiu exact ce vorbesc , de exe Morar in anul 2000 avea peste 120 dosare de coruptie manevrate etc etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb