Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

SIBEXJucătorii au tratat prudent creşterea Dow Jones cu o zi înainte de scadenţă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

În prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii jucătorii futures, încă activi la bursa sibiană, au avut parte de o evoluţie pozitivă a cotaţiilor. Aceasta nu a atras însă şi o lichiditate ridicată, speculatorii reacţionând prudent în special la aprecierea Dow Jones. Conform datelor din piaţă de la ora 16:50 numărul contractelor era de numai 326 cu o valoare de 4,48 de milioane de lei.

După creşterea impresionantă de miercuri, când preţul futures de la Sibex al Dow Jones a acumulat 267 de puncte consolidându-şi valoarea peste pragul de 17.000 de puncte, evoluţia din prima parte a şedinţei de joi a fost una la fel de optimistă şi, la ora 16:50, DEDJIA_RON decembrie creştea cu 214 puncte, la 17.655 de puncte. Numărul contractelor realizate pe termenul menţionat era de 227. Deşi până la scadenţă ne desparte doar o zi, implicarea pe termenul martie 215 era slabă, cu doar 14 contracte DEDJIA_RON. Cotaţia pentru primăvara anului viitor creştea cu 214 puncte, la 17.524 de puncte. O evoluţie pozitivă se prefigura şi la NYSE, creşterile fiind reflectarea directă a atitudinii Băncii Centrale Americane, care a pledat pentru răbdare referitor la creşterea dobânzii de referinţă.

Pe fondul unor creşteri generoase, şedinţa a adus şi ceva mai multă implicare pe segmentul derivatelor pe acţiuni autohtone unde se observau 35 de contracte DESNP pe scadenţa decembrie. Cotaţia unei acţiuni creştea cu 2,19%, la 0,3820 lei/acţiune. Se mai observau şi 32 de contracte DESIF3 martie 2015, preţul futures al unei acţiuni SIF Transilvania apreciindu-se spectaculos cu 6,87%, la 0,2520 lei/acţiune.

Pe piaţa derivatelor valutare activitatea nu era intensă, iar speculatorii care au preferat acest segment au pariat timid pe perechea euro/dolar. Numărul contractelor încheiate era de numai 9 pe scadenţa martie 2015. Cotaţia monedei comune scădea cu 0,53% şi valora 1,22840 dolari.

Sesiunea a fost totodată una de scadenţă pentru contractul futures DEOIL_LSC, ianuarie 2015, care a putut fi tranzacţionat doar până la ora 19:00. Pentru acest simbol, închiderea poziţiilor rămase deschise va fi efectuată de către Casa Română de Compensaţie înaintea şedinţei de vineri (n.r. - azi), la preţul de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Light Sweet Crude Oil pentru aceeaşi scadenţă publicat de Chicago Mercantile Exchange în ziua scadenţei contractului DEOIL_LSC.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16:45.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS