ICT

SIBEXVolumul săptămânal s-a apropiat de 10.000 de contracte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 martie 2013

Şedinţa de vineri 22 martie s-a încheiat cu un volum bun, de 1750 de contracte. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 22,5 milioane de lei. Numărul total al contractelor încheiate la Sibex în intervalul 18-22 martie, pe toate produsele futures, s-a ridicat la 9566, înregis-trându-se cea mai bună săptămână de la începutul anului până acum. "Pe fondul evoluţiilor externe şi agitaţiei cauzate de problema Ciprului, pieţele financiare au reacţionat şi, odată cu ele şi piaţa futures sibiană, mai ales pe produsele care recepţionează direct influenţe puternice, anume Dow Jones sau cursurile de schimb. A fost un context favorabil pentru speculaţii şi sperăm să se menţină cât mai mult", a explicat un broker.

În ultima şedinţă a perioadei menţionate, plasamentele pe derivatul Dow Jones au predominat sub aspectul lichidităţii cu 780 de contracte pe scadenţa iunie. Preţul indicelui s-a apreciat destul de puternic, cu 98 de puncte, închizând 14.454 puncte. Evoluţia a fost una conformă direcţiei din SUA unde acţiunile s-au apreciat vineri, după ce rezultatele unor companii cum ar fi Nike Inc. sau Tiffany & Co au depăşit estimările. În acelaşi timp, optimismul a crescut şi datorită speranţelor că Ciprul se va "califica" în cele din urmă pentru un plan de salvare.

Perechea euro/dolar s-a aflat vineri foarte aproape de lider, cu 766 de contracte pe scadenţa iunie. Moneda comună s-a apreciat faţă de cea americană câştigând 0,71%. Cotaţia de la închidere a fost de 1,2998 USD pentru un euro. Pe pieţele externe euro s-a întărit până la pragul de 1,30 USD pentru prima dată după o săptămână, pe fondul optimismul faţă de progresele Ciprului raportat la obţinerea unui plan de salvare financiară fapt care, în opinia analiştilor, ar preveni contagiunea şi ar evita "infectarea" res-tului regiunii.

În sectorul derivate pe mărfuri, lichiditatea a fost redusă. S-au consemnat 47 de contracte pe simbolul DEOIL_LSC care urmăreşte preţul petrolului. Cotaţia barilului pe scadenţa mai a crescut cu 1,64% la 93,9 USD. S-au mai înregistrat tranzacţii şi pe derivatele pe aur. Simbolul SIBGOLD a atras doar 25 de contracte pe scadenţa aprilie. Preţul unciei s-a depreciat cu 6,1 dolari şi a închis la 1607,3 USD. La un nivel foarte apropiat, anume 1607 USD, a închis şi cotaţia unciei pentru simbolul SIBGOLD_RON aprilie, după o scădere de 7,5 USD şi un volum de 21 contracte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sibex, game over!meriti asta...la cum l-ați mazilit pe dl de la paltinis

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro