SIF Banat-Crişana a vândut Hotelul Rusca sub valoarea contabilă de acum şase ani

Cătălin Buzdea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Video / 12 august 2021SIF Banat-Crişana a vândut Hotelul Rusca sub valoarea contabilă de acum şase ani

Rusca SA avea capitaluri proprii de peste 1,8 milioane euro, în 2015; astăzi, conducerea SIF1 a vândut Hotelul Rusca cu 1,1 milioane euro plus TVA Sursa problemelor provine din faptul că domnii Lakis şi Drăgoi au creat un acţionariat fantomă, prin cumpărarea acţiunilor proprii cu banii noştri Este posibil ca hotelul să fie redeschis chiar în această săptămână, conform Hunedoara Liberă

În decembrie 2014, domnii Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis (preşedintele, respectiv administratorul SIF Banat-Crişana la acea vreme) erau arestaţi pentru o serie de fapte, printre care cumpărarea cu banii SIF1 a societăţii Azuga Turism. Nu ar fi fost o problemă achiziţionarea unei societăţi care deţinea un hotel şi o telegondolă în oraşul Azuga, numai că preţul era mult umflat: peste 4,5 milioane de euro. Iar vânzătorii, în mod indirect, erau tot domnii Bîlteanu şi Lakis. Pe scurt, delapidare! Procurorii s-au sesizat, iar justiţia i-a condamnat pe făptaşi la închisoare, dar cu suspendare.

Acest episod din trecut ne oferă indicii despre situaţia prezentă de la SIF1: între timp, domnul Bîlteanu a plecat, dar domnul Lakis a rămas şi s-a reinventat. Cel plecat a fost înlocuit cu domnul Bogdan Drăgoi, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar domnul Lakis de la administrator a devenit consilierul preşedintelui.

Aşadar, condamnatul penal pentru delapidarea SIF1, Najib El Lakis, este consilierul actualului şef al societăţii.

Să-şi fi schimbat lupul năravul, cu toate că aşa ceva nici în basme nu s-a văzut, şi să-l consilieze pe tânărul preşedinte Drăgoi cum să gestioneze mai bine deţinerile milioanelor de acţionari?

Nicidecum! Tânărul Bogdan Dragoi este, de fapt, un preşedinte ucenic, care învaţă năravul de la lupul cel bătrân.

Faptul că preşedintele ucenic învaţă repede se vede din tot ce face. Ştim deja că domnul Drăgoi n-a simţit vreodată nevoia să ceară de la domnii Bîlteanu şi Lakis prejudiciul cauzat în dosarul penal unde au fost condamnaţi. De ce oare? Pentru că ucenicul preşedinte, îndrumat de consilierul său penal, au angajat un auditor independent care (la cererea clientului) a redus prejudiciul atât de bine încât l-a făcut zero. Dar haideţi să vedem cu ce se ocupă domnii Drăgoi şi Lakis în 2021!

SIF Banat-Crişana a vândut Hotelul Rusca sub valoarea contabilă de acum şase ani

Recent s-a vândut hotelul Rusca, aflat în patrimoniul SIF Hoteluri, societate deţinută de SIF1 în proporţie de 99%. Cei care aţi fost în Hunedoara, probabil că l-aţi remarcat. Hotelul este în centrul oraşului, are peste 6.100 de metri pătraţi, dar preţul de vânzare a fost de 1.100.000 euro plus TVA. Asta înseamnă mai puţin de 180 euro/metru pătrat. Aţi mai auzit vreodată ca un hotel perfect funcţional, (complet mobilat, cu restaurant, sală de conferinţe etc) să se vândă cu un asemenea preţ pe teritoriul României? Apartamentele vechi, goale, din Hunedoara se vând cu minim 500 euro/metru pătrat.

Pentru că nu mi-a venit să cred ceea ce citisem, am mers la faţa locului, alături de câţiva membri ai Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF), să vedem situaţia. M-am şi filmat acolo, ca să ştie toată lumea despre ce este vorba. Hotelul Rusca este renovat relativ recent şi arată foarte bine, practic ireproşabil, pentru un hotel de trei stele.

SIF Banat-Crişana a vândut Hotelul Rusca sub valoarea contabilă de acum şase ani

Nu este deloc un hotel în paragină care să fie vândut pe nimic. Iniţial, hotelul Rusca a fost în patrimoniul societăţii RUSCA SA Hunedoara, societate cotată la BVB până în 2015, când a fost delistată şi absorbită de SIF Hoteluri SA. Acum şase ani, RUSCA SA avea capitaluri proprii de peste 8.200.000 lei, adică peste 1,8 milioane euro. În 2021 acest imobil nu are cum să valoreze mai puţin decât valoarea contabilă din 2015. În mod logic şi firesc, având în vedere cât de mult s-au scumpit imobiliarele (şi nu numai), şi cât de mult a crescut economia României şi a municipiului Hunedoara, valoarea reală a hotelului Rusca în 2021 este mult peste cea a anului 2015.

Dar acum am găsit hotelul cu lacătul pus pe uşă! Angajaţii domnilor Lakis şi Drăgoi de la SIF Hoteluri l-au închis ca să găsească pretext să-l vândă. Mi se pare că seamănă cu ce s-a întâmplat în 2013. Nu este vorba şi acum tot despre delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crişana? Atunci s-a făcut o achiziţie la un preţ exagerat de mare cu banii SIF1, iar acum se face o vânzare la un preţ exagerat de mic. Pare diametral opus, dar avem două lucruri care se repetă: 1) domnul Lakis este co-autor, 2) obiectul tranzacţiei este un hotel.

Sigur vă întrebaţi cum de este posibil ca în 2021 să se întâmple astfel de lucruri cu un activ important al unei companii listate la bursă?! De ce oare majoritatea acţionarilor nu comentează faptele domnilor Lakis şi Drăgoi? Noi acţionarii simpli o facem, dar când se convoacă vreo adunare generală, se pare că majoritatea îi agrează pe cei din conducere, chiar dacă ocazional mai fac şi câte o delapidare.

S-a scris foarte mult despre motivul complicităţii majorităţii acţionarilor SIF1 cu această conducere care le prejudiciază societatea. Adevărata problemă, mai precis Sursa problemelor este faptul că domnii Lakis şi Drăgoi au creat un acţionariat majoritar fantomă cu acţiuni proprii cumpărate tot cu banii noştri, ai acţionarilor reali, cu sprijinul unor SAI-uri (Societăţi de Administrare de Investiţii) plătite cu comisioane grase, tot din banii noştri. Acest acţionariat le votează hotărârile, oricare ar fi ele. Dar oare acest mecanism decizional nu este tot o formă de delapidare?

Hotelul Rusca a fost achiziţionat de grupul din care fac parte hotelurile SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj Napoca, care se află în proprietatea lui Nicolae Căpuşan, conform surselor Hunedoara Liberă. Potrivit publicaţiei, se pare că hotelul va fi redeschis în data de 15 august, adică la nici trei săptămâni de când a fost vândut de SIF Banat-Crişana.

------------------

Hotelul Rusca - cea mai importantă unitate de cazare din Hunedoara

În ultimii zece ani, hotelul a înregistrat profit doar în 2014

Hotelul Rusca este cea mai importantă unitate de cazare din Hunedoara, fiind situat în centrul oraşului şi la 1,5 km depărtare de Castelul Corvinilor, principalul punct de atracţie turistică a zonei, conform descrierii de pe site-ul SIF Hoteluri.

Hotelul, localizat în zona verde a oraşului, lângă parc, este clasificat la categoria de trei stele, are 103 camere şi trei săli de conferinţă, dotate cu toată aparatura tehnică necesară, unde se pot organiza atât evenimente corporate, respectiv conferinţe, seminarii, simpozioane, întâlniri sau prezentări diverse, cât şi alte evenimente private cum ar fi nunţi, aniversări, etc.

Sala Huniazilor are o capacitate între 180 şi 200 de locuri plus o terasă de vară de 100 de locuri, Sala Cavalerilor are o capacitate de 30 de locuri plus o grădină interioară de 40 de locuri, iar Sala Rusca are o capacitate de 60 de locuri. La Bucătăria hotelului se gătesc atât preparate internaţionale cât şi tradiţionale, servite în Restaurantul Huniazilor şi în salonul Cavalerilor. De asemenea, Rusca dispune şi de un lobby bar, conform celor prezentate pe site.

Anul trecut, când turismul a suferit masiv în urma restrucţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei de Covid-19, Hotelul Rusca a avut afaceri de numai 0,25 milioane de lei, cu mult sub cele 3,09 milioane de lei din 2019, şi o pierdere de 0,95 milioane de lei, de peste trei ori mai mari decât cea din anul anterior, potrivit rapoartelor anuale ale SIF Hoteluri, publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). De altfel, în ultimii zece ani, hotelul a înregistrat profit doar în 2014, în timp ce cifra de afaceri a avut o tendinţă ascendentă începând cu 2016, potrivit datelor de la BVB.

Pe lângă Castelul Corvinilor, alte atracţii turistice apropiate de Hotelul Rusca sunt Mănăstirea Prislop, Lacul Cinciş, Cetatea Devei, Parcul Naţional Retezat şi Sarmizegetusa, potrivit descrierii de pe site-ul SIF Hoteluri. (Andrei Iacomi)

Opinia Cititorului ( 78 )

 1. Să vedem cât timp mai umblă în libertate Lakis și Dragoi. Data trecută când Lakis a comis-o a fost arestat. Acum face o schemă tot cu un hotel. Incredibil!

  1. Sa vedem cat timp mai umbla in libertate gasca infractoare de la ASF care sustine mafia infractoare de la SIF1.

   Nicio reactie de la ASF! 

   ...

  De ce permit cei de la SIF1 să fie hărțuiti în felul acesta - asta chiar nu pot înțelege.

  1. Cei de la SIF1 nu spun nimic pentru că se spune adevărul. Ei nu sunt hărțuiți. Șefii SIF1 devalizează, fac bani. Acționarii sunt furați și hărțuiți.

   O minciuna repetată la infinit nu devine adevăr, să știi. Lucrurile nu funcționează așa - sau poate doar în bula voastră.

   Ia zi tu care e minciuna?

   Ce tare... în țara noastră un condamnat penal pentru delapidarea unei societăți cotate este în continuare consilier la președintele aceleiași societăți, dar se simte hărțuit de acționari. Tare :))))

   Cei de la SIF1, hartuiti?

   Mai degraba neuronul tau de hartuit de prostie si de-aia nu poate intelege situatia. 

   Hartuiti sunt toti actionarii SIF1, 4 si 5 de conducerea SIF1 si de ASF si nu invers. Conducerea SIF1 delapideaza de ani de zile (de decenii as putea spune) SIF1 (care este o posesie a actionarilor, astfel hartuita si talharita) iar ASF-ul protejeaza gasca de infractori de la SIF1 (care isi vad in continuare de hartuirea pana la anihilare a proprietatii actionarilor).

   Acum a inteles si neuronul tau cine e victima si cine este agresorul in povestea asta de trista supraveghere? 

   Bine bai Bula!

   Tocmai a emanat o bula creierul tau (bula prostului!). 

   Unde e minciuna? 

   Datele concrete confirma ca adevar ceea ce tu percepi ca fiind minciuna.

   Esti dus cu bula pe SIF1. 

  Domnul Catalin,

  Faceti dumneavoastra o oferta de 1.110.000 eur plus tva si eu va dau acest hotel. Si sa vedem ulterior cum faceti dumneavoastra afaceri profitabile cu hoteluti de 3 stele la Hunedoara. Restul sunr povesti de seara penteu mucuti. 

  1. Dacă sunteți cumpărătorul scrieți-vă detaliile la ziar. Sigur va ajunge la domnul Buzdea. Dacă nu dânsul direct sigur vă găsește un alt cumpărător.

   Băi, tu ești chiar nesimțit. Dar cine e buzdea, e agent imobiliar, e vreun guru al deal-urilor Horeca?

   Daca intr-adevar sunteti cumparatorul, cat timp ati cumparat de la niste oameni precum cei de la SIF1 nu vi se pare normal sa para suspecta tranzactia??? Domnul Lakis, consilierul presedintelui SIF1, a fost condamnat pentru delapidarea SIF1 chiar cu un hotel :)

   Si totusi...... 180€/metru pentru un hotel complet dotat? Hai sa fim seriosi :)))  

   ...

   Dacă ditamai SIF ul care mu da dividende de când a intrat acest Lakis ar fi normal ca hotelul asta sa fi fost de 5 stele . Așa a făcut Sif 3 la TUFE și a făcut bine. Nu, SIF 1 le transfera una câte una cui trebuie și pe nimic. Nu e primul caz și nici ultimul. Vânzarea terenului de la Carani celor de la Maria Trading, un exemplu, obligațiunile Blu Aire, alt exemplu . Bani și active date cui trebuie ca aveau nevoie, nu-i așa ? Drăgoi se crede deștept . Nu e, tupeu și cam atât .

   E tupeul sa execute ce-i porunceste taica-su'.

   Daca Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF) se baga eu ca actionar la SIF1 cumpar 5% din hotelul ala la 180e/mp in mijlocul Hunedoarei si proaspat renovat. Poate chiar 10%.

  Ce as fi vrut si eu un hotel complet dotat cu 170-180 metru. Dar cel care a cumparat nu cred ca a platit 180€. E imposibil asa ceva in ziua de azi. Cine stie cat o fi platit pe langa...

  1. Uite, vezi că e ofertă deschisă mai sus. Pune mâna/banii și cumpăra.

   Dle Buzdea, hotelul a fost scos la licitatie publica de multa vreme.De ce nu ati depus oferta pentru preluarea lui? E fix in Hunedoara! Puteti sa verificati cat profit sau pierdere a facut din 2015? Situatiele finaciare sunt publice! Sif1 a vandut o gaura neagra! De ce nu ati pus bid?

   [Comentariu eliminat conform regulamentului] 

   Am facut un efort (pe care nu-l meriti) si ti-am eliminat referirea nesimtita la mine, mentinindu-ti restul comentariului.

   Se spune "Multumesc, domnule MAKE!" 

   Mai sus, la 3.4., esti tot tu - ai tu ce ai cu mine, desi nu sint in nici un fel prezent in acest articol.  

   La 5.1. si 5.2., acelasi curajos anonim. 

   Daca nu vrei sa-ti fie eliminate comentariile, respecta Regulamentul!

   Nu poti, nu pricepi Regulamentul, nu te ducer capul, - valea, te dau afara! 

   Daca e gaura neagra inseamna ca a fost administrat prost si atunci conducerea trebuie sa plece!

   Oricum o dam, e multa mizerie la SIF1 asa incat conducerea trebuie sa raspunda si mai ales sa plece (dupa gratii, de preferat). 

  Asta nu e SIF-ul ala...Cel mai premiat,cel mai diversificat...Cu cel mai mare...

  Discount!  

  1. ...

   ...

  data trecuta au scos lichiditate din sistem cumparand mai scump; acum au scos capital / valoare mai mare cumparand mai ieftin.

  Ca afacerist este corecta strategia jucata (formele de achizitie asimetrice in raport cu bulele financiare din piata), doar ca ceea ce fac ei este cu banii si patrimoniul “altora”; adica CIORDEALA ASIMETRICA in raport cu PIATA. 

  Data trecuta “banii” scosi au fost multiplicati frumos; de data asta lipsa “banilor” ii fac sa inhate active la preturi nesimtit de mici ca sa puna mana pe “bani” / lichiditate caci banii exista blocati in valoarea reala (dupa renovare si aranjare) a imobilului in raport cu piata si cererea din piata. (chiar daca regimul hotelier a atins maxin din ciclu in 2019-2020 cu tot cu corectia negativa-2021; ce intra pe ciclu descendent). 

  exista marja mare de profitabilitate cu achizitia respectiva; chiar si fara vanzare la alt pret viitor se poate scoate lichiditate dupa refinantare (si reevaluare). 

  Lichiditatea aia nu cred ca o sa ajunga si pe mana actionarilor ci in buzunarul altora. 

  semnat comenturi “cretine” 

  1. Ca sa nu mai comentam "cretin", prezentand niste teorii in care amestecam vanzarea cu cumpararea si lichiditatea cu ciordeala, hai sa ne uitam la fapte si sa sumarizam:

   1. activ nerentabil, marcheaza pierdere de 9 ani (conform articolului) 

   2. licitatie publica derulata pentru vanzarea sa (conform comentatorului 4.2 - se poate verifica) 

   3. de valoros si interesant ce este activul, se primeste oferta mentionata (desi acum vad ca sunt multi interesati, probabil ar fi trebuit sa anunte aici, pe site, intentia de vanzare) 

   4. cumparatorul este (se pare, conform surselor mentionate tot in articol) un jucator din industrie, care are know-how si competenta in administrarea acestui tip de asset - deci nici o combinatie. 

   Deci care este problema? Unde este infractiunea? Care era alternativa? Sa stea cu hotelul in portofoliu, sa faca pierdere in continuare, de teama ca se filmeaza buzdea&co si se pune pe youtube?? Sincer, tot circul asta este ridicol.

   1) Dacă s-a făcut licitație, de ce nu pune nimeni dovada?

   2) Acționarii SIF1 au cerut lămuriri de la SIF1 dar dânșii n-au dat niciun răspuns că nu-i interesează acționarii că se votează pe sine. 

   3) Dacă un condamnat penal pentru delspidarea SIF1, chiar cu un hotel, este în continuare la conducerea SIF1 ți se pare că acționarii sunt exagerați să aibă suspiciuni?

   4) Totuși, sub 180€/metru? Nu știu ce și cum au făcut aceea licitație dar nu poți vinde ceva în bătaie de joc. Puteau să transforme hotelul în apartamente și făceau mai mulți bani. Dar și așa ca hotel n-ai cum să vinzi în bătaie de joc. Mai cauți dacă nu găsești la preț decent.  

   Pentru cei care afirma ca s-a organizat licitatie, va rog sa imi aratati si mie link sau alte documente din care sa rezulte acea licitatie publica. Pina acum eu nu am gasit nimic pe net despre acea licitatie.

   Care "actionari SIF1" au cerut lamuriri? Aia care s-au constituit in grup organizat si pe care ii stie si DIICOT deja, cu tot cu agenda lor santajista si hartuitoare? Aia au cerut lamuriri?

   Ca sa nu mai comentam "cretin", ce ar fi sa comparam cifre. In 2013 SIF1 a cumparat Hotelul Nu ma uita din Azuga, il mai are si acum si nu se grabeste cu vanzarea. A dat atumci 1.500 Euro pe in metru patrat.de hotel.

   Asa ca CIORDEALA ASIMETRICA, in baza careia nu este de ajuns sa cumperi scump de la prieteni, ci mai trebuie sa le si vinzi ieftin se verifica perfect. Factorul de multiplicare nu a fost cunoscut pana acum ...adica aproape 8. 

   După postacul domnului Lakis (deja arestat o dată de DIICOT), expert la grupuri organizate, dacă acționarii SIF1 se organizează într-o asociație se cheamă că sunt infractori? Vai de voi.....

   Yo, agresivule: fac o singură excepție și-ți răspund. Oamenii sunt de 2 feluri: cei care fac și cei care vorbesc. Că zgomot produci doar tu, nu înseamnă că alții nu fac ce au de făcut. Și-ți dau un indiciu: nu asocierea contează, ci demersurile întreprinse și scopul lor. Vezi că nu știi tot tabloul, așa că nu te mai detona ca prostul în piața publică.

   Mama, cata subtilitate!

   De oameni care vorbesc in timp ce fac si de aia care tac fara sa faca nimic, ai auzit? Nu te prea duce capul....

   Iti dau un indiciu: ai tai fura. 

   Da, conducerea de la SIF1 este formata din oameni care tac si fac. Fac hotii. ... si tac, intr-adevar.

   Tu ce faci? 

   Admiri tablurile pictate de infractori.

   Esti destept! Beton! Mr. Bean! 

   am participat si eu la licitatii facute in lipsa.

   Sau licitatii facute ascunse. 

   Ciordeala nu trebuie sa fie in termeni legali! Ea este si pe cai ocolitoare! 

   Hotelul a mers in pierdere.- nu este vina activului imobiliar ci a celui care il gestioneaza! 

   Activul are valoare intrinseaca mai mare ca valoarea contabila de gestiune / utilitate in raport cu serviciul prestat. 

   Hunedoara este raiul speculantilor / investitorilor imobiliari cu bataie pe 10-15 ani! 

   Hunedoara si Harghita sunt zone depresive ca pondere ce vor atinge salturi fenomenale in 10-15-20 de ani! 

   Tinute cu levier si refinantari activele genereaza numerar chiar ai in “pierdere”. 

   Detin imobiliare cumparate cu bani de “cipsuri” prin zonele alea, unde recuperarile au fost nesimtit de rapide.  

   Nu ma pot plange! 

   Hai bafta la manevre “legale” si ciocul mic ca la imobiliare achizitii si vanzari nu ma prostesti. 

   semnat comenturi “cretine” 

   Ne explici ca ai ciordit imobile în zona Hunedoara? Pe care le-ai speculat ulterior? Poți sa dezvolți, te rog mult? Adică da-ne câteva detalii, poate învațăm și noi ceva.

   P.S. chiar îmi plac comment-urile tale "cretine". 

   Nu a fost nici un anunt de licitatie.

   Licitatia trebuia anuntata cel putin intr-un ziar de circulatie nationala si unul local.

   Iar dezinformezi: asta e regula la convocatoare AGA, nu la anunțuri de licitații ale companiilor. Pentru executori judecătorești și alte oficialități poate funcționează așa, dat nu la entități private, istețule.

   Ca sa vezi cum se fura nu trebuie sa furi!!!

   Ca sa vezi ca un lucru e rau nu trebuie sa il faci personal! 

   Eu nu speculez!!! 

   Eu cumpar doar pentru flux numerar pozitiv! 

   De specula se ocupa altii ce calaresc ciclul ascendent iar pe urma (cand se inchide portita / creditarea ca pondere in piata) fug cu capitalurile (sub toate formele posibile). 

   Nu iti trebuie bani ca sa cumperi imobiliare! 

   Nu iti trebuie bani ca sa faci bani! 

   Forme contractuale si credit (de preferat platit de altii). 

   Cladirea (blocul) renovat de pe victoriei cu frizerie la parter pe colt se dadea cu 2 mil acum 3 ani! 

   semnat comenturi “cretine” 

  Ce viteji sunt postacii domnilor Dragoi si Lakis pe paginile ziarului BURSA dar la adunari sau in orice fel si oriunde in fata actionarilor sunt doar cu amenintari si intimidari.

  Poate ca unii nu stiu ca acestia NU au fost votati/alesi NICIODATA de actionari ci de actiuni proprii detinute de brokeri (SAI-uri) in frunte cu "elvetinenii" impostori de la Swiss Capital. Cine crede ca actionarii ar fi votat in fruntea SIF1 un infractor condamnat, Lakis, pentru delapidarea SIF1? :))

  Dar vin aici si dau victime ca Make ii discrimineaza, ca ei sunt curati si minunati, dar si incapabili sa administreze un hotel. Dar ce va place hotia incompetentilor! 

  1. Recunosc in fata orcui si imi semnez declaratia, ca, da, ii discriminez pe cei care nu respecta Regulamentul (si nu ma intereseaza din ce motiv nu il respecta).

   In plus, declar cu mina pe inima ca nu sint impartial - imi este sila de hoti, de mincinosi, de ticalosi si de cei atinsi de turpiditate. 

   Daca faptul ca nu sint impartial intre cinste si hotie m-ar descalifica din calitatea de ziarist, atunci as renunta sa mai fiu ziarist, dar, de fapt, este pe dos, tocmai asta ma califica.

   Piticilor! 

   Nu mai pune :)) sau :))) la toate comentariile, este evident ca esti acelasi postac (aceleasi idei, aceleasi acuzatii).

   Lakis nu a fost votat de actionari, nu este in fruntea SIF1 - iar dezinformezi. 

   Cine te-a amenintat sau intimidat pe tine la "adunari sau in orice fel si oriunde"?

   Lakis a fost votat de actionari?!

   Lakis nu este in fruntea SIF1?! 

   Deci faptul ca Najib El Lakis este consilier la presedintele CA al SIF1 iar fiul lui de numai 25 ani, Rachid, este membru CA la nu stiu cate CA-uri din partea SIF1 si SIF4 inseamna, dupa postacii lui Najib, ca Najib nu este in fruntea SIF1. Si ca sa stii ca tot eu sunt mai pun inca un :))

   Multi investitori au relatat ca la adunari au primit amenintari si intimidari din partea voastra ca pun intrebari etc. Asta practicati si la comentariile voastre pe BURSA.  

   ...

  Sub aceasta conducere acest SIF a ajuns la tranzactii de 4000-5000 actiuni/ zi in conditiile unui discount de 60%.

  Astea sunt de fapt " performantele"! 

  1. Daca nu mai tranzactioneaza o actiune SIFI cu 500 de lei, Dragoi nu mai stie cum sa umfle activul net cu un miliard, ca capul nu-l duce decat la minciuni.

  Acest hotel de 1100000 euro necesita investitii de 2 mil de eur ptr a putea fi facut fe 4 stele si ptr a incerca astfel sa l aducem in zona de zero profit. Apoi vom vedea ce facem cu el. Pentru "specialistii" care comenteaza, sugestie: sa studieze profitabilitatea hotelurilor atat din Romania cat si din strainatate.

  1. Ca tu ai studiat-o de te-ai omorat, ai primit hotelul pe nimic, astea-s studiile tale.

   Stimate domn/doamna, vă rog eu mult: nu încercați să explicați nimic aici, nu are nici un rost. Și mi se face mie rușine de nesimțirea și obrăznicia unor inconștienți, care nu pot susține un dialog normal și logic, ci doar folosesc niște lozinci și clișee învățate anterior...

   Daca intr-adevar sunteti cumparatorul nu cred ca cineva ar refuza un interviu cu dvs, sa spuneti tot ce aveti de spus.

   Daca o sa mergeti la presă apropiata de smecherii de la SIF-uri (ZF si altele) sa stiti ca n-o sa aveti voie sa pomeniti de actionarii nemultumiti de la SIF1 pentru ca Dragoi & Co le dau bani grei sa se faca cenzura a adevarului. 

   Pe bune? Nici ale tale din Cluj nu sunt profitabile? Nici terenul de golf pe 24 de hectare? Atunci de ce le mai ții și nu te apuci de alte afaceri?

   Pai, mai mult decat deja a spus nu stie sa spuna.

   Ah, am uitat de pescărie. De fapt de lacurile din apropierea Clujului pe care ai pus mâna cu prietenul tău, fostul mahăr al Poliției din Cluj.

   Eu chiar vă cred că sunteți cumpărătorul. Vă rog să ieșiți public și spuneți cum ați cumpărat hotelul. Proprietarii hotelului, acționarii SIF1, au suspiciuni. Au și de ce, că administratorii SIF1, ca să fiu plastic, nu sunt tocmai niște îngerași. Au o reputație extrem de proastă, chiar parafată cu o condamnare penală.

   Observ cu surprindere ca oamenii de bine care comenteaza sunt niste pui de securisti foarte informati. Stiu ei toate combinatiile mele, toate afacerile, tot. Nu va e rusine, mai piticilor ( vorba lui Make).?! Cum va permiteti sa mancati atat de mult rahat? N ati facut nimic in viata voastra de clevetitori flamanzi si va luati de oamenii care muncesc?

   Daca sunteti asa de siguri pe ceea ce afirmati, va astept pw data de 25 august ora 12 la hotel sa va prezint situatia si sa va raspund la roate intrebarile. Ok? 

   Nu, nu este OK.

   Fa invitatia oficiala!

   Abia atunci e OK. 

   Cu toată stima, cel mai bun lucru pe care îl puteți face, este să arătați public modalitatea cu care ați ajuns să cumpărați. Având în vedere cine sunt vânzătorii (un condamnat penal pentru delapidarea SIF1 este consilier la Drăgoi), acționarii SIF1, au dreptul să aibă suspiciuni. Cei de la SIF1 n-au vrut să aducă lămuriri în fața propriilor acționari până acum.

   Observ cu surprindere ca nu mai ai nici o reactie.

   Esti om de bine? 

   Pui de securiști? Greșești amarnic. Vezi că s-a inventat Google care indexează toate articolele de presă apărute despre tine.

   CHIAR DACA N-ARE LEGATURA DIRECTA CU SUBIECTUL , VREAU SA VA SPUN CEVA : PALAVRAGEALA MULTA , MULTA DE TOT , FACUTA PARCA SPECIAL SA TE ZAPACEASCA , LA AGEA-AGA DE LA IPROEB , DIN 26 IUNIE 2021 !!! LA PAGINA 15 , ULTIMA , SE SPECIFICA URMATORUL LUCRU : PRIN VOT SECRET , CU 48,9450 % DIN TOTALUL VOTURILOR , RESPECTIV 23.376.630 ACTIUNI , S-A APROBAT NUMIREA A 2 ADMINISTRATORI , DINTRE CARE 1 DE FATADA , SI CEL ADEVARAT , NUMIT DRAGOS-IONUT BALTEANU , PENTRU UN MANDAT PANA IN ........ !!! NU ESTE GASCA LUI DRAGOI , SI ACOLO ??? COMPANIA A INCHEIAT 2020 PE PROFIT , NU SE MAI DISTRIBUIE DIVIDENDE !!! O FI O INTAMPLARE , S-AU INCEPE SA SE APLICE TACTICA DE LA SIF 1 ??? OR SA TAIE SI SPANZURE , SI ACOLO ???

   profitabilitatea din romania este mai mare si mai accelerata comparatabin procente nu sume!

   Romania o duce asa de rau ca se speculeaza / investeste accelerat in toate domeniile; dar imobiliarele sunt atat de grozave ca participa tot “prostul”: guverne, magistrati, parlamentari, bancheri, doctori, primari, afaceristi, investitori si muncitori de rand. 

   Da sa ii plangem de mila pe “investitorii”! 

   semnat comenturi “cretine” 

   Un articol din 2012.

   Dragoş George Bîlteanu, noul preşedinte al SIF Banat-Crişana (SIF 1), 35 de ani, este absolvent de ASE şi deţine un master în administrarea afacerilor obţinut în 2005 la Şcoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA. 

   Bîlteanu, intrat în atenţia presei mondene după ce s-a căsătorit în primăvara anului 2011 cu cântăreaţa Cristina Rus, este membru în Consiliul de Administraţie al SIF 1 din luna ianuarie 2010. 

   El a fost numit în CA odată cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă. După numai şapte luni, Ciorcilă a demisionat din CA al SIF Banat-Crişana, alături de un fost vicepreşedinte al băncii, Claudiu Silaghi. 

   Dragoş Bîlteanu deţine mai multe firme, dintre care cea mai prolifică, Romenergo, a cumpărat în luna februarie a acestui an 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia. Prin această tranzacţie, Romenergo a ajuns să deţină 5% din titlurile SIF. 

   O altă firmă deţinută de Bîleanu, Lorient Limited, a cumpărat vara aceasta, alături de un investitor grec, clădirea de birouri Tower Center din Piaţa Victoriei.

   Deagos Ionut Bilteanu este nepotul lui Dragos George Bilteanu, presedintele SIF1 care a cumparat cu 4.8 milioane de EUR hotelul de la Azuga si l-a pe acest Ionut director de hotel

  Ce strigau Dragoi si Buica inainte de al demite pe Ciurezu de la Sif 5 ca a vandut actiunile Prodplast in pierdere pentru actionarii Sif 5?

  Acum se schimba scenariul si cei pagubiti sunt actionarii de la Sif 1 prin vanzarea Hotelului Rusca la pret de garaj.

  1. Asta nu inseamna ca nu aveau dreptate in privinta pretului actiunilor PPL!

  Intrati pe net: Hotel / Pensiune cu 7 camere in Hunedoara, zona Central , teren 500mp, suprafata construita 600mp, pretu 599.000 euro.

  Uitati-va cat de mare e hotelul asta si ce suprafata (si parcari) are. La 1 milion de euro e chiar pomana. 

  1. Adica 998 euro/mp construit.

   Deci au dreptate actionarii Sif 1 ca au fost prejudiciați de gasca de conducatori de la Sif 1. 

  Asta nu este afacere, se numeste gestiune frauduloasă. Procurorii DIICOT dorm pe ei, timpul trece, leafa merge, nu au sef și nu le cere nimeni socoteala pentru salariul pe care il primesc.

  1. Cu o plangere penala ? Sau vreti ca DIICOT sa urmareasca toate tranzactiile din tara ?

   Un final mai frumos al zilei nici că putea exista! DIICOT e cu noi/voi/toată lumea, veghează și e pregătit să investigheze. Deci dragi acționari, investitori, oameni de bine și cinstiți din piața de capital, puneți mâna și avocații și faceți orice plângeri doriți voi. La final, un mare :))) pentru noul meu prieten abuzat și amenințat, căruia îi urez o seară fără teamă și fără coșmaruri.

   In ce oraș locuiește noul tău prieten ?

   Exista plângeri penale împotriva caracatitei. Si vor mai fi.

   Plangeri in nelucrare. La sertar, adică.

  Sa mori de râs. Am intrebat Google cine a cumpărat Hotelul Rusca si mi-a dat rezultat Nicolae Căpușan. Ce predestinare! Zice el către Business Magazin ca primii bani i-a facut cumpărând cu 100 mărci ”rățuște” pe care le-a vândut în străinatate. Pe bune dacă țara asta nu este raiul infractorilor care fac mișto de noi.

  Sper ca de aia 6,4 mil. lei incasati de Sif Hoteluri SA sa nu cumpare actiuni la Sif 1 sau Sif 4.

  Prietenii stiu de ce. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb