Simtel Team va construi o instalaţie fotovoltaică pentru CTP România

S.B.
Piaţa de Capital / 14 martie

Simtel Team va construi o instalaţie fotovoltaică pentru CTP România

Simtel Team anunţă semnarea unui parteneriat cu dezvoltatorul de spaţii industriale şi logistice CTP România privind construirea şi instalarea unor instalaţii fotovoltaice pe clădirile companiei situate în parcul industrial CTPark Bucharest West, amplasat pe Autostrada A1, la km 23.

"Eficientizarea consumului de energie devine o prioritate pentru tot mai multe afaceri din România, precum şi din străinătate. În ultima perioadă, pe fondul creşterii preţurilor la energia produsă din surse convenţionale, dar şi a directivelor europene cu privire la protejarea mediului înconjurător, solicitările pentru construirea de capacităţi de producţie de energie regenerabilă prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice sunt pe un trend ascendent. În cadrul Simtel milităm pentru independenţa energetică şi protejarea mediului şi ne bucurăm când găsim parteneri, precum CTP, cu care împărtăşim aceeaşi viziune. Acest proiect este unul ambiţios şi setează trendul de eficientizare a consumului de energie al spaţiilor logistice," a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

Instalaţiile fotovoltaice vor fi proiectate şi construite de Simtel Team pe 11 clădiri din cadrul parcului industrial CTPark Bucharest West şi vor avea o putere instalată de 11 MWp, aproximativ 30.000 de panouri fotovoltaice. În primul an de funcţionare, energia produsă va fi de 13.524.000 kWh, practic, poate alimenta echivalentul a 3.705 gospodării şi reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu 17.581 tone pe an. Odată cu finalizarea lucrărilor, acesta va fi cel mai mare proiect fotovoltaic construit pe acoperiş în România.

În cadrul acestui proiect, Simtel Team va fi responsabilă de lucrările de inginerie, proiectare, achiziţii echipamente şi materiale, montaj, testare şi punere în funcţiune pentru implementarea la cheie a instalaţiei fotovoltaice. După finalizarea lucrărilor, compania va asigura mentenanţa panourilor fotovoltaice, ce presupune monitorizarea 24/7, remedieri corective de orice tip realizate în 24 de ore şi revizii anuale pentru a preveni apariţia oricăror altor potenţiale situaţii neplăcute în viitor.

În ultimii trei ani, Simtel Team a proiectat şi instalat pentru beneficiari peste 30 MWp de centrale electrice fotovoltaice, ce însumează peste 70.000 panouri fotovoltaice. Acestea produc anual peste 37.000 MWh şi reduc emisiile de dioxid carbon în atmosferă cu aproximativ 50.000 tone. Prin urmare, beneficiarii economisesc anual energie în valoare de peste şapte milioane de euro pe care nu o mai plătesc către furnizori clasici de energie.

În 2021, Simtel Team a semnat o serie de parteneriate semnificative pentru construirea de instalaţii fotovoltaice în România. În prima parte a anului compania a finalizat instalarea pentru Kaufland România a peste 1.300 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 490,5 kWp, pe acoperişurile a două magazine din Bucureşti şi Focşani. De asemenea, Simtel Team a semnat un parteneriat cu Dedeman pentru construcţia de centrale electrice fotovoltaice pe acoperişurile celor 44 de magazine din România.

În plus, la finalul anului 2021, Simtel Team a câştigat o nouă licitaţie privind construirea şi instalarea de centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 50 şi 100 kWp pentru magazinele Penny din România. Tot în aceeaşi perioadă, compania a mai semnat un contract semnificativ cu Fan Courier pentru instalarea unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere totală instalată de 2.199,95 kWp pentru două depozite, acoperişul punctului de lucru şi parcarea sediului Fan Courier din Bucureşti.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro