Sindicatul "Silva" propune dublarea pedepselor pentru infracţiunile comise de personalul silvic

A.B.
Miscellanea / 27 iulie 2020

sursa: Facebook

sursa: Facebook

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură "Silva" propune modificarea Codului Silvic prin dublarea pedepselor în cazul infracţiunilor comise de personalul silvic, potrivit unui comunicat remis luni de preşedintele sindicatului, Silviu Geană, conform Agerpres.

Măsura face parte dintr-o serie de modificări propuse de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură "Silva" privind completarea Codului Silvic, transmise în cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Comisiei pentru Agricultură şi Silvicultură din Camera Deputaţilor.

Printre propunerile de amendamente pentru Codul Silvic "se regăseşte şi propunerea sindicatelor din silvicultură de dublare a pedepselor în cazul infracţiunilor săvârşite de personalul silvic", se menţionează în comunicatul transmis de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură "Silva".

Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei sindicale a susţinut, în cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Comisiei pentru Agricultură şi Silvicultură din Camera Deputaţilor, că România se află sub o presiune în creştere pentru a importa material lemnos din Occident.

"Am solicitat adoptarea amendamentelor propuse de sindicatele din silvicultură, care sunt în concordanţă cu interesul naţional, în favoarea conservării şi gestionării durabile a pădurilor României, dar care permit totodată şi autofinanţarea administratorilor de păduri, pentru administratorii pădurilor statului, pădurilor aparţinând UAT-urilor, dar şi a celor private. Am atras atenţia că în momentul de faţă sunt peste 150.000 de locuri de muncă în pericol, dar şi soarta a peste 500.000 de cetăţeni ai României care depind vrând-nevrând de resursele forestiere ale acestei ţări. Am fost aspru criticaţi că am solicitat eliminarea barierelor arbitrar impuse, în opinia noastră, agenţilor economici care cumpără lemn din România şi vă informez că procentul de 30% nu respectă cadrul general prevăzut de Legea concurenţei - art. 6 din Legea nr. 21/1996, (care, n.r.) reglementează poziţia dominantă la o cotă de de piaţă ce depăşeşte 40 %. Noi ne dorim să fim mai catolici decât Papa, ca întotdeauna, şi am ajuns cu un sector silvic în pragul falimentului, în timp ce vedem şi o simţim cu toţii, presiunile europene sunt tot mai pregnante să devenim cumpărătorii lemnului din statele dezvoltate ale Europei şi nu vânzători către aceste ţări. Este în opinia noastră un joc foarte periculos pe care îl fac tot mai multe organizaţii în această perioadă şi ne întrebăm cu toţii, cred că retoric, oare al cui interes îl reprezintă, pentru că pe cel naţional este evident că nu!", se menţionează în comunicatul prin care preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură "Silva" reiterează ideile pe care le-a prezentat în cadrul şedinţei Comisiei pentru Agricultură şi Silvicultură din Camera Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pază la zburătoare ??? OK.!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro