Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Singura platformă românească pentru bitcoin şi-a suspendat serviciile

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

BTCXchange, singura platformă românească de tranzacţionare a monedei virtuale bitcoin, şi-a întrerupt activitatea şi a atenţionat utilizatorii să îşi retragă până vineri toate fondurile din conturi, potrivit unui anunţ postat pe platforma digitală.

"Din motive de siguranţă, rugăm toţi utilizatorii platformei BTCXchange.ro să îşi retragă toate fondurile, atât FIAT cât şi BTC (Bitcoin), din contul aferent platformei, până în data de 19 decembrie 2014 inclusiv şi să nu mai tranzacţioneze", se arată într-o notificare publicată marţi pe site-ul platformei.

Îndemnul către utilizatori de a retrage banii a fost reiterat miercuri, reprezentanţii platformei adăugând că nu mai au acces la server.

În momentul de faţă, nu este clar dacă serviciile de tranzacţionare vor fi reluate sau dacă platforma se va închide definitiv.

Anunţul privind întreruperea tranzacţiilor cu bitcoin a venit la doar câteva săptămâni după ce procesatorul de plăţi mobile Netopia mobilPay şi BTCXchange au încheiat un parteneriat pe baza căruia cei 6.000 de comercianţi ai Netopia care folosesc sistemul mobilPay pot accepta plăţi în moneda virtuală.

Potrivit reprezentanţilor Netopia, problemele cu care se confruntă platforma digitală nu vor afecta eventualele tranzacţii cu bitcoin la comercianţii parteneri, în contextul în care BTCXchange nu a procesat până în prezent nicio astfel de tranzacţie, transmite CoinDesk, potrivit Mediafax.

"Planurile şi interesul nostru în ceea ce priveşte bitcoin sunt mai mari ca oricând. Dorim să ne poziţionăm pe primul loc în regiune în cadrul mişcării bitcoin," a declarat pentru CoinDesk Antonio Eram, directorul general al Netopia.

Potrivit datelor BTCXchange, în total 5.165,18 de bitcoin, cu o valoare de circa 8,3 milioane de lei, au fost tranzacţionate anul acesta pe platforma digitală. Platforma este deţinută de o persoană fizică - Horea Vuşcan.

Valoarea bitcoin a variat între 250 şi 3.405,56 lei pe parcursul anului. Joi, moneda virtuală se tranzacţiona la 1.285 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS