Statul vrea să renunţe la aportul unui teren la majorarea capitalului Nuclearelectrica

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 septembrie 2014

Statul a cerut schimbarea ordinii de zi a Adunării Generale a Nuclearelectrica (SNN), propunând acţionarilor să amâne aprobarea participării Ministerului Economiei cu un teren de 1,9 milioane de lei, la majorarea de capital, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, statul propune majorarea capitalului companiei cu numai 239,17 milioane de lei, în loc de 241,49 milioane de lei.

Anterior, acţionarii "Nuclearelectrica" (simbol SNN) au fost convocaţi, pe 6 octombrie, să aprobe majorarea capitalului cu 241,5 milioane lei, prin emiterea a unui numar de 24.149.991 acţiuni noi, reprezentând aportul terenului plus aportul în numerar al statului, prin Ministerul Economiei, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009, pentru realizarea Unităţii 2, de la CNE Cernavodă.

Acţionarii mai au pe ordinea de zi aprobarea prezentării de către Consiliul de Administraţia unor informări trimestriale privind achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări a căror valoare este mai mare decât 500.000 euro/achiziţie (pentru bunuri şi lucrări), şi respectiv de 100.000 euro/achiziţie (pentru servicii).

Potrivit convocatorului adunării acţionarilor, în rapoartele administratorilor "vor fi incluse informaţii referitoare la temeiul legal în baza căruia s-a desfăşurat achiziţia, procedura de achiziţie desfăşurată, obiectul contractului de achiziţie, valoarea şi durata acestuia".

Dacă acţionarii vor acorda vot pozitiv, administratorii vor mai trebui elaborareze un raport anual privind situaţia sponsorizărilor acordate de societate.

Conducerea "Nuclearelectrica" (SNN) estimează că va înregistra un profit net de 98,99 milioane de lei, la finalul acestui an, cu 254,8% mai mare decât cel preconizat prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, aprobat de acţionari, în luna iulie, reiese dintr-un raport transmis, recent, Bursei de Valori Bucureşti. Veniturile totale ale SNN ar urma să se majoreze cu 4,92% faţă de buget, la 1,9 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro