STUDIU XTB: Femeile din ţara noastră investesc în monede virtuale mai mult ca cele din Marea Britanie, Franţa sau Polonia

G.D
Piaţa de Capital / 29 martie

Femeile din ţara noastră investesc în monede virtuale mai mult ca cele din Marea Britanie, Franţa sau Polonia

Investitorul tipic în monede virtuale este un bărbat de 34 de ani care efectuează în medie 5 tranzacţii crypto pe suport CFD pe an, conform unui comunicat remis redacţiei. De obicei, foloseşte aplicaţia mobilă pentru tranzacţionare, iar durata medie în care deţine un astfel de instrument financiar este de 3 zile şi 21 de ore, reiese dintr-un studiu realizat de XTB, casă de brokeraj pe bursele internaţionale.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui studiu, XTB a analizat profilul investitorilor în monede virtuale, din mai multe ţări europene, în perioada ianuarie - octombrie 2021, şi l-a comparat cu cel al investitorilor clasici.

"Există o opinie generalizată şi predominantă că doar tinerii sunt interesaţi de criptomonede dar, cel puţin datele noastre arată că, nu este tocmai adevărat. De fapt, vârsta medie a unui client interesat de crypto este foarte asemănătoare cu cea a unui investitor clasic, indiferent cu ce clasă de active şi-a început călătoria investiţională", explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Printre investitorii crypto se numără atât tinerii (cei mai tineri au 18 ani), cât şi cei mai în vârstă. Cea mai în vârstă persoană care investeşte în criptomonede la XTB are 89 de ani. Iar trei din patru investitori care efectuează tranzacţii cu crypto CFD au mai puţin de 43 de ani, subliniază sursa citată.

Merită menţionat procentul femeilor din grupul de investitori crypto, la nivel european. Ele constituie 9,6% din totalul investitorilor din acest segment, în funcţie de gen, şi este o proporţie similară cu populaţia generală de clienţi XTB.

Cel mai mare procent de femei care investesc în crypto apare în ţara noastră, unde reprezintă 12% din totalul investitorilor. Situaţia din ţara noastră este similară cu cea din Marea Britanie şi Portugalia, unde procentul de femei în rândul investitorilor crypto este de aproximativ 10%.

Cât de populare sunt monedele virtuale?

Poate părea că monedele virtuale sunt o piaţă specifică, iar contractele pentru diferenţă (CFD) pentru aceste instrumente atrag interesul unui grup restrâns de investitori. Însă, cifrele XTB arată opusul. Dintre toţi investitorii, care au efectuat tranzacţii în 2021, aproape o treime au făcut cel puţin o tranzacţie cu monede virtuale.

Această pondere este mai mare în Republica Cehă, Portugalia, Spania, România şi mai scăzută în Slovacia şi Italia. Putem observa că monedele virtuale sunt mai populare în ţările Europei de Vest.

În cazul criptomonedelor care sunt tranzacţionate în timp real 24/7, timpul şi uşurinţa cu care se realizează o tranzacţie sunt deosebit de importante. De aceea, aplicaţiile care permit tranzacţionarea de pe telefoane mobile, oriunde şi oricând, au o popularitate în creştere.

Nu este diferit nici în cazul monedelor virtuale pe suport CFD. Două treimi din tranzacţiile cu crypto CFD ale clienţilor XTB sunt realizate cu platforma mobilă xStation.

Criptomonedele sunt unul dintre cele mai fierbinţi subiecte de investiţii din ultimii ani. Descentralizarea reţelei, democratizarea banilor, creşterile gigantice ale cotaţiilor - acestea sunt sloganurile care atrag atenţia cercurilor mai largi de investitori.

Există 8.000 de criptomonede diferite pe piaţă. Printre cele mai populare sunt Bitcoin, Litecoin, Ethereum şi Ripple. Începutul criptomonedelor datează din 2009, când a fost dezvoltată Bitcoin, prima monedă digitală.

Dintre monedele virtuale mai noi, Cardano a apărut printre cel mai des tranzacţionate Crypto CFD în ultimele luni, de când XTB a introdus 14 instrumente noi şi scăderea simultană a costurilor de tranzacţionare, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce sa zicem, se vede in rezultatele la testele Pisa. Tarile fruntase in domeniul educatiei investesc cel mai mult in Crypto! Pam-pam!

    La Elrond nu se uita ca is prea romanesti sau ca is prea virtuali?

    Sau XTB nu are asa ceva pe platforma? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro