Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Sumele returnate de Fed către Trezoreria SUA au scăzut cu 19% în 2018

M.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a returnat o sumă mai mică de bani către Trezoreria SUA şi de asemenea a plătit dobânzi mai mari către marile bănci în 2018, comparativ cu 2017, pe măsură ce şi-a redus bilanţul în cadrul tranziţiei spre o politică monetară mai normală, transmite Reuters.

În rezultatele sale financiare anuale auditate, publicate ieri, Banca Centrală a SUA a informat că în 2018 a câştigat 112,3 miliarde dolari de pe urma activelor pe care le deţine, cu 1,3 miliarde dolari mai puţin decât în 2017. După plata propriilor sale cheltuieli operaţionale în valoare de aproximativ şapte miliarde dolari, Fed a trimis către Trezoreria SUA o sumă de 65,3 miliarde dolari, cu 15,2 miliarde de dolari mai puţin decât 80,6 miliarde dolari în 2017, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, Federal Reserve a plătit 38,5 miliarde dolari sub formă de dobânzi pentru depozitele constituite de bănci la Fed, în creştere cu 12,6 miliarde dolari faţă de 25,9 miliarde dolari în 2017, ca urmare a majorărilor de dobândă de bază aprobate de Banca Centrală a SUA pe parcusul anului trecut.

Începând din luna octombrie 2017, Fed a început să îşi reducă pachetele de bonuri de Trezorerie şi obligaţiuni ipotecare (mortgage-backed securities) pe care le deţine, inversând un proces de acumulare de obligaţiuni pe care l-a lansat pentru a contracara criza economică din 2007-2009, conform Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS