SUPLIMENT GAMBLING / DAN GHIŢĂ, PREŞEDINTELE ROMBET:"Iniţiativele legislative care sunt în dezbatere nu îşi vor atinge scopul"

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 24 februarie

Dan Ghiţă

Dan Ghiţă

O taxare echilibrată şi eficientă a industriei de gambling este importantă pentru a asigura şi a păstra cele 45.000 de locuri de muncă, ne-a transmis Dan Ghiţă, preşedintele ROMBET.

Specialistul ne-a precizat: "Aşa cum am menţionat şi în trecut, industria jocurilor de noroc, un important contributor la bugetul de stat, doreşte să rămână şi pe viitor un partener corect şi implicat al statului român şi să asigure gradul de colectare de peste 98%, cum a făcut-o în ultimii ani".

"Iniţiativele legislative care sunt în dezbatere nu îşi vor atinge scopul"

În pandemie, industria a făcut foarte greu faţă provocărilor, măsurile de sprijin fiind minimale, a completat Dan Ghiţă, apreciind că iniţiativele legislative care sunt în dezbatere acum nu îşi vor atinge scopul: "Distanta nu este un factor determinant, minorii nu au voie prin lege să intre în sălile de jocuri, deci ei oricum nu ştiu ce este acolo. În ţările mai dezvoltate ca România, unde s-a mai încercat o asemenea abordare, efectul social a fost zero. Schimbările legislative trebuie făcute printr-un dialog onest şi deschis pentru a înţelege limitele. Dacă aceste limite sunt trecute, pot duce la închiderea industriei şi a pierderii locurilor de muncă şi la o încurajare a unei eventuale pieţe negre sau chiar a evaziunii fiscale. Din păcate, în industria jocurilor de noroc, ne lovim de o abordare politică predominant populistă atunci când se iau decizii".

Potrivit preşedntelu ROMBET, războiul nu a afectat piaţa jocurilor de noroc.

Organizatorii de jocuri de noroc derulează constant programe sociale şi de joc responsabil, donaţiile fiind consistente în domenii precum sportul, sănătatea sau cultura, ne-a mai transmis Dan Ghiţă.

Referitor la tehnologie, acesta a precizat că piata jocurilor de noroc îşi desfăşoară activitatea preponderent în această zonă, practic depinzând de evoluţia acesteia, cum este şi normal. "Lucrurile au o dinamică constantă, ultimele trenduri în tehnologie regăsindu-se şi în acest domeniu", a conchis specialistul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb