TABAC 2013APRA: Modificarea Directivei ar putea reduce piaţa locală a ambalajelor cu 10-20%

Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 29 martie 2013

APRA: Modificarea Directivei ar putea reduce piaţa locală a ambalajelor cu 10-20%

Piaţa locală a ambalajelor destinate industriei tutunului va suferi o scădere de circa 10-20%, dacă pachetele de ţigarete vor avea un format standard, prevedere inclusa în proiectul de revizuire a Directivei europene din domeniu, estimează Asociaţia Producătorilor de Ambalaje din România (APRA).

Reprezentanţii asociaţiei apreciază: "Potrivit Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), iniţiativa CE încalcă acordul OMC privind drepturile de proprietate intelectuală, o consecinţă directă a acestei încălcări fiind «imposibilitatea consumatorului de a distinge între produse ce vor avea ambalaje/forme/formate uniformizate»".

Pachetele cu format stan-dard vor fi mult mai uşor de contrafăcut, ceea ce va determina scăderea pieţei legale a ţigaretelor şi pierderi de miliarde de euro la bugetul de stat, fiind afectat şi sectorul ambalajelor, mai spun aceştia.

APRA estimează că scăderea sectorului ambalajelor tipărite des-tinate industriei tutunului va determina reducerea cifrelor de afaceri şi, implicit, pierderea de locuri de muncă în orice tipografie/producător de ambalaje care este furnizor al industriei tutunului.

Companiile producătoare de ţigarete utilizează, în România, atât ambalaje produse local, cât şi importate. Potrivit acestora, ţigaretele comercializate în pachete cu dimensiuni şi forme diferite de cea standard sau cu mecanisme diferite de deschidere, împreună cu ţigaretele super long - care nu vor mai încăpea în pachete - şi cele din categoriile slim şi mentol, care ar urma, de asemenea, să fie interzise prin proiectul de Directivă, reprezintă circa 70% din piaţa românească de profil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro