TABAC 2013Frontierele de Nord, Est şi Sud-Vest, cele mai active pentru contrabandă

Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 29 martie 2013

Frontierele de Nord, Est şi Sud-Vest, cele mai active pentru contrabandă

Cele mai active frontiere, din punct de vedere al încercărilor de introducere a ţigărilor în Româ-nia, sunt graniţele de Nord, Est şi Sud-Vest, ne-au spus oficialii Inspectoratului General al Poliţiei de Fron-tieră.

Potrivit acestora, la frontiera de Est, sunt predominante ţigările de origine din Republica Moldova (ţigări de calitate inferioară - Plai, Doina, Plugarul, MT), introducerea aces-tora în ţară fiind realizată prin punctele de frontieră, fie în cantităţi mari, în mijloa-ce de trans-port special amenajate, fie în cantităţi mici - încadrate plafonului vamal - de către persoane fizice.

La frontiera de Nord, sunt predominante ţigările de origine din Ucraina, traficanţii - organizaţi în adevărate grupuri infracţionale, cu segmente în străinătate, la frontieră şi în interiorul ţării - încercând trecerea pachetelor de ţigări (baxuri) peste frontiera verde, noaptea.

În judeţele din Sud-Vestul ţării, sunt descoperite, în general, ţigări de calitate medie şi superioară, achiziţionate din magazinele duty-free şi transportate peste frontieră, în cantităţi mici, de persoane fizice.

Cea mai activă zonă este cea de la frontiera cu Ucraina, aici fiind reţinută cea mai mare parte din cantitatea totală de ţigări, urmată de frontiera cu Moldova. De asemenea, din cazuistica înregistrată, s-a constatat că traficanţii proveneau, preponderent, din România, Ucraina şi Republica Moldova, dar şi din alte state precum Turcia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Grecia, Ungaria etc. Cele mai traficate mărci de ţigări au fost L&M, Plugarul, Doina, Jin Ling, Ronson, Marble, Monte Carlo, Marlboro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro