Tarifele percepute de ANCOM şi ANRE se vor majora la 1% din cifra de afaceri

Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2017

Tarifele percepute de ANCOM şi ANRE se vor majora la 1% din cifra de afaceri

Preşedintele Niculae Havrileţ: ANRE este extrabugetară, iar Guvernul nu are nicio atribuţie în stabilirea tarifelor percepute

Tarifele percepute de reglementatorii pieţelor de energie şi de telecomunicaţii, ANRE şi ANCOM, vor creşte la 1% din cifra de afaceri, potrivit noului Program de Guvernare.

Măsura apare la capitolul "Politici în domeniul energiei", la măsura "Propuneri privind modificarea cadrului legislativ", şi nu este detaliată în niciun fel.

În cazul ANRE, contribuţia percepută pentru titularii de licenţă care îşi desfăşoară activitatea în sectorul comercializării de energie electrică şi gaze reprezintă 0,08% din cifra de afaceri, însă există o multitudine de alte tarife în funcţie de tipul de certificare, atestare, autorizare etc, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte ANCOM, pentru finanţarea cheltuielilor curente şi de capital, Autoritatea percepe titularilor de licenţe, furnizorilor autorizaţi de reţele sau servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale şi titularilor de Licenţe de Utilizare a Resurselor de Numerotaţie tariful de monitorizare datorat de către toţi furnizorii autorizaţi de reţele sau servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale care au o cifră de afaceri sau veniturile realizate exclusiv din aceste activităţi care depăşeşte suma de 100.000 de euro; tariful de utilizare a spectrului datorat de toţi titularii de licenţe de utilizare a frecvenţelor radio şi titularii de licenţe de emisie; tariful de utilizare a resurselor de numerotaţie datorat de către toţi titularii de Licenţe de Utilizare a Resurselor de Numerotaţie.

Pe de altă parte, perceperea unor taxe de 1% din cifra de afaceri de la companiile reglementate ar însemna sume semnificative, întrucât pieţele de energie şi telecomunicaţii sunt printre cele mai mari din România, de ordinul miliardelor de euro.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ, a precizat, potrivit Agerpres, că instituţia pe care o conduce este extrabugetară, iar Guvernul nu are nicio atribuţie în stabilirea tarifelor percepute.

"Nu ştiu la ce se referă (măsura din noul program de guvernare - n.r.). Ambele instituţii, atât ANRE, cât şi ANCOM, sunt instituţii extrabugetare. Noi ne facem singuri bugetul, care se aprobă prin ordin al preşedintelui", a arătat Havrileţ.

ANRE s-a aflat în coordonarea şefului Guvernului până în 2012, când a trecut în subordinea Parlamentului.

Potrivit statutului instituţiei, ANRE este autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar, finanţată integral din venituri proprii, independentă decizional, organizatoric şi funcţional.

Totodată, ANCOM este o autoritate publică autonomă cu personalitate juridică, finanţată integral din venituri proprii, sub control parlamentar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro