Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Transelectrica investeşte 29,38 milioane de euro pentru retehnologizarea unei staţii din Bradu

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Transelectrica" (simbol TEL) a semnat un contract de retehnologizare a staţiei electrice "400/220/110/20 kV Bradu" pentru 29,38 milioane de euro fără TVA, potrivit unui comunicat al societăţii, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Staţia este un important nod în cadrul Sistemului Electroenergetic Naţional, care asigură conexiunile şi tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrică, precum Muntenia şi Oltenia, către zonele deficitare din Transilvania, se mai arată în comunicat.

De asemenea, staţia este singurul nod de conexiune prin care se evacuează în reţeaua de 400 kV şi respectiv 220 kV excedentul de putere din staţiile 220 kV Arefu, Răureni şi Stupărei.

Termenul de finalizare a procesului este estimat pentru anul 2018.

Transelectrica mai are în plan, pentru perioada 2014-2016, investiţii în modernizarea staţiei electrice 11k Kv şi 20 kV din Suceava, retehnologizarea staţiilor din Câmpia Turzii, Domneşti, Tulea Vest şi Barboşi.

TEL a înregistrat în primul semestru venituri din exploatare de 1,31 miliarde lei, în creştere cu 18,4% faţă de 1,11 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul companiei s-a ridicat, în primele şase luni ale anului, la 226,2 milioane lei .

Transelectrica este controlată de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, cu un pachet de 58,69%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS