Transgaz îşi va majora capitalul cu circa 1,77 miliarde lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 decembrie 2022

Transgaz îşi va majora capitalul cu circa 1,77 miliarde lei

Fiecare investitor va primi gratuit 15 acţiuni la o acţiune deţinută Compania vrea să intre în indicii de pieţe emergente ai FTSE Russell

Transgaz (TGN) îşi va majora capitalul social cu suma de 1,766 miliarde de lei, prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anilor anteriori, conform votului de ieri al acţionarilor, după cum se arată în raportul transportatorului de gaze naturale publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea implică emisiunea a 176,6 milioane de acţiuni noi, cu valoarea nominală de 10 lei/titlu. Acţiunile nou emise nu vor modifica cotele de deţinere ale acţionarilor şi se vor distribui gratuit tuturor celor înscrişi în registrul acţionarilor Transgaz la data de înregistrare, care este 3 mai 2023. Fiecare acţionar va primi gratuit un număr de 15 acţiuni la o acţiune deţinută, conform raportului de la bursă.

Potrivit documentelor Transgaz, prin efectuarea majorării de capital, compania va fi readusă în atenţia publicului şi a investitorilor, datorită numărului mare de acţiuni disponibile la tranzacţionare, fapt ce va determina o creştere a lichidităţii pe bursă a acţiunilor Transgaz.

"Totodată, o creştere a lichidităţii acţiunilor va permite companiei să îndeplinească criteriul individual de lichiditate necesar pentru includerea Transgaz în compoziţia indicilor FTSE Russell, în contextul noului statut al Bursei de Valori Bucureşti de piaţă emergentă. De asemenea, includerea Transgaz în compoziţia indicilor FTSE Russell se va reflecta pozitiv la nivelul companiei, inclusiv prin prisma percepţiei şi adresabilităţii investiţionale internaţionale cât şi prin atragerea de capital din partea administratorilor de fonduri", se arată în documentele justificative ale companiei.

După încheierea operaţiuniii, capitalul transportatorului de gaze va creşte de la valoarea de 117,74 milioane de lei la 1,88 miliarde de lei. În prezent, capitalul Transgaz este format din 11,77 milioane de acţiuni

Statul Român, prin Secretariatul General al Guvernului deţine 58,51% din compania a cărei evaluare bursieră prezentă se ridică la circa 3,1 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Aceeași Mărie cu altă pălărie.

  Nota Bene: investitorii instituționali din America de Nord evită acțiunile sub 5$, denumite generic "Penny Stocks". 

  (A penny stock is generally defined as a security issued by a small company that trades at less than $5 per share... ...many financial institutions are prohibited fr om trading penny stocks. Penny stocks are highly speculative. ) sursa: investopia.com 

  Dar, nah. Ce sa faci, asta e bursa noastră. When in Rome... 

  1. Deci s-ar putea sa nu-i ajute in obiectivul lor de a intra pe anumite radare

   TGN este monopol...

  Am reușit să mai cumpăr cînd a avut scădere anul acesta , eu unul sunt mulțumit

  1. nu-i pasa nimanui cum te simti tu.

   Era mai bine sa anunte/ sugereze si ceva divident 

   Te oftici?

   Acelasi efect ca cel declarat se putea obtine si prin reducerea valorii nominale, dar ar fi disparut manipularea, creatoare de efervescenta, iar pe lichiditate mica nu se pot face nici speculatii.

   Splitare, da

  Oare stia cineva dinainte, ca a urcat frumos in ultimele 2 saptamani?

  1. Au anunțat pe bursa de 1-2 luni o hot a CA cred.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro