Transilvania Investments îşi majorează participaţia în Turism Felix S.A. la 93%

S.B.
Piaţa de Capital / 30 martie

Transilvania Investments îşi majorează participaţia în Turism Felix S.A. la 93%

Fondul de Investiţii Transilvania Investments anunţă încheierea tranzacţiei prin care îşi majorează participaţia deţinută în Turism Felix S.A. la 93%.

Achiziţionarea pachetului suplimentar de acţiuni face parte din strategia fondului de a-şi consolida poziţia în activele cheie din portofoliu.

Tranzacţia realizată în 29 martie, la B.V.B. (piaţa POFSV), a implicat achiziţia unui pachet de 143.752.429 acţiuni emise de Turism Felix S.A., reprezentând 29,2663% din capitalul social. Valoarea tranzacţiei se ridică la 44.563.252,99 lei. Ca urmare a acestei achiziţii, deţinerea Transilvania Investments în societatea Turism Felix s-a majorat de la 63,7654% din capitalul social, la 93,0317%.

"Confirmăm încrederea pe care o avem în potenţialul acestei companii ce a probat, în ultimii ani, rezilienţă şi dorinţă de a se dezvolta, cu o viziune proaspătă şi apetit pentru investiţii noi. Tranzacţia ne permite să ducem la un nou nivel strategia pe care am definit-o pentru toate activele pe care fondul le deţine în domeniul ospitalităţii, oferind acţionarilor noştri garanţia că acţionăm pentru a maximiza randamentele obţinute.", spune Radu Roşca, preşedinte executiv Transilvania Investments.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Dragoi i-a dat la Ciorcila 30% din TUFE e clar, dar ce a primit Dragoi in schimb stiti? Sa renunti la hoteluri cu grad de ocupare 365 zile/an in Baile Felix si Cifra de afaceri in 2021 la TUFE de 82.241.715 & profit 10.938.122 respectiv in 2022 Cifra de afaceri 95.678.402 & profit 9.165.399 e maxim dubios. MAXIM.

  1. da,la fel i-a dat Ciocea si Doros lui Ciorcila hotelul Sport din Cluj dupa vreo 4 ani mult mai ieftin decat a fost achizitionat de Sif 2.

   Buffett himself has famously said that his favorite holding period is "forever," and he has held some of his investments, such as Coca-Cola and American Express, for many years.

   Uite așa se parafă pacea dintre Ceorcilă și Najib... Drăgoi nu a primit încă nimic. I s a promis terenul din Constanța, de la COMCM... Dar trebuie să îl elibereze Frățilă... Frățilă o să primească și el ceva, nu? Altfel rămâne legat cu lanțul de ce a mai rămas după ce mârlănenii lui au făcut o praf și pulbere. Eu zic că omul vrea THR! Să o împartă cu Ciorcilă... Bidoneala continuă fără jenă sub ochii lui Marcu. Care se face că nu vede cum s au împărțit sifele între Najib și Ciorcilă. Domnule Grădinescu, ștergeți i ochelarii d-lui Marcu! La asta vă pricepeți? Groparilor!

  A vindut cam cea mai buna participatie din portofoliu. WTF

  Compania Turism Felix operează în stațiunea Băile Felix cinci hoteluri: Internațional 4*, Termal 3*, Nufărul 3*, 

  Poienița 3*, Mureș 2*, precum şi ștrandul Apolo Felix. Lotus Therm Spa & Luxury Resort 5*, desemnat cel mai 

  bun aquapark din România în 2022, face parte de asemenea din portofoliul Turism Felix și al Transilvania 

  Investments. 

  Î n luna iulie a.c. este programată finalizarea celei mai mari investiții din ultimii ani, modernizarea ștrandului

  Venus din stațiunea Băile 1 Mai, pentru renovarea acestuia fiind alocat un buget de peste 40 milioane de lei. 

  Buna afacere a facut Sif3. Acum, de fericire, majorati dividendele, ca 0.014 este prea putin!!!

  1. Glumesti! Nu o sa vezi niciun divident.

   ce divident? tocmai ce au platit 44.563.252,99 lei pe tufe.

   deci propunerea de 0.014 va fi rezpinsa la aga din aprilie?

   Chiar o fi o afacere buna ? Conducerea SIF 3 de la vremea respectiva a spus ca va investi 30,0 milioane euro la TUFE . Nu cautati confirmarea cifrei investite , pentru ca - in pofida unei promisiuni de la cel mai inalt nivel - nu exista o situatie oficiala a "investitiilor " SIF 3 in sectorul ' Turism' . Motivul pare- si chiar este - evident ... Achizitia de acum ar duce investitia SIF 3 in TUFE de vreo 40.0 milioane euro . La rezultatele actuale , in cat timp se face recuperarea investitiei totale ? In 20 de ani ? Poate in 15 ani ? Investitia e buna doar in raport cu cei 9.0 milioane euro dati acum ... In Realitate , lucrurile stau prost ... Pare ca TIA a optat pentru " discretie" ...

  Spuneti-mi un singur hotel bine administrat de un Sif? Pe administratori îi interesează altceva: salariile imense,celelalte beneficii și în primul rând SOPurile! În rest caută să își permanentizeze puterea, cei interesați sa-si găsească amante, când fac renovari să le dea cu dedicație, să viziteze hotelurile pentru ase da mari, lucruri din astea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro