Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

TRAVELMINIT.RO: Temerile legate de Coronavirus vor creşte turismul intern şi preţul sejururilor la noi

Ziarul BURSA #Internaţional #Turism /

Temerile legate de Coronavirus vor creşte turismul intern şi preţul sejururilor la noi

Temerile legate de răspândirea Coronavirusului vor determina românii să se orienteze către vacanţe interne pentru primăvara şi vara acestui an, conform estimărilor portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Primele luni ale anului sunt decisive pentru planurile de vacanţă ale turiştilor autohtoni, cei mai mulţi profitând de promoţiile de tip Early Booking pentru a-şi rezerva vacanţele de vară încă din lunile Ianuarie şi Februarie. Având în vedere incidenţa cazurilor de Coronavirus în Europa, specialiştii platformei Travelminit.ro se aşteaptă la o creştere cuprinsă între 25% şi 35% a numărului de rezervări înregistrate pentru primăvara aceasta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut precum şi creşterea preţului sejururilor în destinaţiile interne.

Timea Ambrus, Operations Manager Travelminit.ro, a declarat: "Perioadele de incertitudine din afara graniţelor ţării au atras mereu o creştere a turismului intern, iar situaţia coronavirusului are un efect similar. Oamenii se simt în siguranţă acasă, nu îşi mai doresc să călătorească în afara ţării, să ajungă în aeroporturi laolaltă cu oameni din toata lumea astfel că se reorientează asupra vacanţelor în România unde pot ajunge cu maşina personală. Deja înregistrăm o creştere cu 10% a numărului apelurilor telefonice la call center-ul nostru şi o creştere cu 20% a numărului rezervărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada următoare ne aşteptăm ca numărul rezervărilor să crească şi mai mult".

Preţuri mai mari ale sejururilor interne în vara anului 2020

Creşterea cererilor pentru cazările din ţara noastră vine pe fondul unei presiuni deja existente pe turismul intern, indusă în mare parte prin voucherele de vacanţă. Travelminit.ro şi-a dublat numărul de rezervări în anul 2019 comparativ cu 2018, iar tendinţa de creştere se menţine şi pentru 2020. Rezultatul unei cereri crescute pentru cazarea internă va avea drept efect creşterea preţului sejururilor interne cu 10% până la 15% pentru primăvara aceasta. Mai mult, specialiştii Travelminit.ro estimează că vor fi perioade în care gradul de ocupare a hotelurilor din regiunile turistice va depăşi 90%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie