TURISM"Staţiunea celor 1000 de izvoare", brand oficial al localităţii Covasna

Ziarul BURSA #Companii #Turism /

"Staţiunea celor 1000 de izvoare", brand oficial al localităţii Covasna

"Staţiunea mofetelor şi a celor 1.000 de izvoare de ape minerale" este brandul oficial al staţiunii Covasna, înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Anunţul a fost făcut de primarul localităţii, Gyero Jozsef: "Am finalizat cu succes procedura de înregistrare la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a mărcii cu denumirea «COVASNA - Staţiunea mofetelor şi a celor 1.000 de izvoare de ape minerale», ca brand al oraşului nostru. Titularul mărcii este localitatea. Astfel, staţiunea se va promova în viitor, în mod exclusiv, cu acest logo şi slogan. Marca poate fi utilizată gratuit de către orice persoană fizică sau juridică în scopul promovării staţiunii, fără drept de exploatare economică în interes privat".

Gyero Jozsef a mai spus că în ultimii 8 ani infrastructura oraşului s-a dezvoltat prin atragerea de fonduri europene, iar în perioada următoare vor fi implementate şi alte proiecte: "O staţiune, în mileniul 21, fără infrastructură la standarde acceptabile nu există. Pot să existe orice resurse naturale pe care să le foloseşti terapeutic, dar, dacă nu ai infrastructură, nu te poţi menţine pe piaţa concurenţială". Potrivit acestuia, aproape jumătate dintre turiştii care vizitează judeţul vin în staţiunea Covasna, iar numărul acestora este în continuă creştere.

Dacă în 2017 s-au înregistrat 56.424 sosiri în unităţile de cazare din staţiune, anul trecut au fost 61.522, dintre care 2.375 au fost turişti străini, cu peste 600 mai mulţi decât în anul precedent. Cât priveşte numărul înnoptărilor, în 2017 au fost 542.724, iar în 2018 - 577.270, cu tot cu cele înregistrate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară. Primarul a mai precizat că din taxa de staţiune de 1 leu, care din acest an a fost majorată la 2 lei, în bugetul local s-au adunat anul trecut 548.945 lei, bani care vor fi utilizaţi pentru reabilitarea infrastructurii, curăţenia staţiunii, realizarea de mobilier urban, marcarea de trasee turistice, organizarea de evenimente şi promovare turistică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS