ICT

UBS se extinde în Turcia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 martie 2013

UBS AG, cea mai mare bancă din Elveţia, plănuieşte să se extindă în Turcia, pe fondul creşterii economiei acestei ţari, care alimentează cererea de active, conform Bloomberg.

"Angajăm personal pentru echipa de investment banking din Turcia", a declarat Gonca Gursoy Artunkal, directorul executiv al UBS Turcia, fără să ofere detalii.

Pe de altă parte, UBS aşteaptă publicarea normelor detaliate privind pieţele de capital din Turcia, ca să stabilească dacă va lansa operaţiuni de management al activelor în domeniu.

În prezent, UBS, care are 30 de salariaţi în Turcia, oferă servicii de investment banking şi consultanţă corporate pentru fuziuni şi achiziţii. Decizia de expansiune a UBS în Turcia vine în urma anunţului făcut de banca elveţiană în octombrie în privinţa reducerii cu aproape 16% a forţei sale de muncă în următorii trei ani, respectiv restrângerea activităţilor de invest-ment banking. Directorul executiv al UBS, Sergio Ermotti, elimină 10.000 de locuri de muncă în trei ani şi renunţă la anumite operaţiuni, urmărind să concentreze activitatea băncii pe administrarea de fonduri.

UBS a înregistrat pierderi de 1,89 miliarde franci (2,08 miliarde dolari) în ultimul trimestru din 2012, comparativ cu un profit de 323 milioane de franci în ultimele trei luni din 2011, din cauza costurilor speciale generate de litigii şi disponibilizări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro