Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

UPT a intrat în clasamentul mondial al instituţiilor de învăţământ superior

Ziarul BURSA #Cultură /

Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) este prezentă în rankingul pentru anul 2019 în domeniul ingineriei dat publicităţii de US News. UPT este inclusă pentru prima oară în această clasificare mondială a instituţiilor de învăţământ superior.

Clasificarea pe domeniu are în vedere, în viziunea US News, publicaţiile care apelează la matematică şi ştiinţă pentru a realiza proiectarea, construcţia şi utilizarea de structuri, echipamente şi sisteme din domenii ca ingineria aerospaţială, electrică, mecanică, construcţii, energie nucleară, inteligenţă artificială, robotică. Potrivit unui comunicat al UPT, indicatorii care stau la baza clasificării includ, între altele, numărul total de publicaţii în inginerie, impactul normalizat al citărilor, numărul total de citări, numărul şi procentul publicaţiilor care sunt între cele 10% cele mai citate, numărul şi procentul publicaţiilor realizate prin colaborare internaţională, numărul şi procentul publicaţiilor care sunt între cele 1% cele mai citate, reputaţia globală şi regională. Punctajul realizat pe baza acestor indicatori plasează UPT pe locul 582 la nivel mondial din cele circa 9.000 de universităţi care au în portofoliu programe de studii şi de cercetare din domeniul ingineriei, o contribuţie importantă la această poziţie având-o reputaţia regională (Europa, locul 45) şi globală (locul 415). În rankingul US News au fost incluse doar 800 de universităţi din cele 9.000 existente, selecţia fiind făcută pe baza numărului de articole publicate într-o perioadă de cinci ani, cu minimum 350 de articole publicate. În acest an, UPT a fost inclusă în clasamentele pe două domenii ale ingineriei, în care la Timişoara există o îndelungată tradiţie. Unul vizează inginerie mecanică, aeronautică şi ingineria fabricaţiei, unde UPT se află între primele 350 de universităţi în lume şi pe primele două locuri în România, la egalitate cu Politehnica Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS