Valentin-Norbert Ţăruş deţine 85% din Farmaceutica Remedia

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Valentin-Norbert Ţăruş deţine 85% din Farmaceutica Remedia

Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia (RMAH) a ajuns la o deţinere de aproape 85,15% din distribuitorul de medicamente, după ce, în data de 19 februarie a acestui an, a cumpărat un pachet de 15% din acţiunile companiei, reiese dintr-un raport al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia a fost realizată prin piaţa "deal", la preţul unitar de 0,45 lei, cu 9,64% sub referinţă, ceea ce ridică valoarea pachetului la 7,16 milioane de lei.

În data de 12 februarie, distribuitorul de medicamente a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comerţ aferent a 52 farmacii către Help Net Farma, pentru suma de până la 8,5 milioane de euro, iar Valentin-Norbert Ţăruş a declarat, pentru Ziarul BURSA, că intenţionează să propună ca, până la jumătate din această sumă, să fie distribuită către acţionari, sub formă de dividende.

Pentru anul trecut, Farmaceutica Remedia a raportat un profit net preliminar consolidat de 2,49 milioane de lei, cu 17,75% sub cel din aceeaşi perioadă a anului anterior.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Dis-tribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Valoarea de piaţă a emitentului la Bursa de Valori Bucureşti este de 53,04 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS