VIDEO / CORESPONDENŢĂ DIN LAPONIA"Este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti"

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Video / 6 decembrie 2023"Este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti"

(Interviu cu Moş Crăciun)

"Un om fără dorinţe este un om gol" "Nu există copil obraznic, doar societatea sau adulţii mai fac să se întâmple şi un mic accident" "Unii dintre copii îmi cer să le aduc în ţară părinţii care sunt plecaţi undeva departe să muncească pentru bunul trai al familiei, alţii îmi cer pace, pentru că trăim vremuri tulburi"

Orice jurnalist îşi doreşte să ajungă să stea de vorbă cu diverse personalităţi, unii visează să aibă ca interlocutori şefi de state, nume cu rezonanţă din lumea cinematografiei, feţe regale etc., dar cine îndrăzneşte, măcar, să se gândească la faptul că ar putea să facă un interviu cu...Moş Crăciun? Personal, nici nu mi-a trecut prin cap vreodată să-l deranjez pe Moşul cu o cerere de interviu...Ei bine, anul acesta, bătrânelul cel mai iubit de pe planetă mi-a oferit acest cadou imens - m-a primit cu braţele deschise în căsuţa lui magică, mi-a spus că-şi aduce aminte de mine de când eram copil, m-a întrebat cum merg lucrurile la BURSA şi mi-a răspuns cu un glas cald şi cu multă răbdare la întrebările pe care i le-am adresat cu emoţie şi cu suflet de copil.

Discuţia cu Moş Crăciun, chiar în ajunul serii în care fratele lui mai mic, Moş Nicolae, urma să plece să împartă daruri copiilor a fost una plină de încărcătură nu doar prin faptul că mă aflam în faţa sa, ci şi prin ceea ce el mi-a povestit despre copii şi despre cerinţele din scrisorile lor. "Unii dintre copii îmi cer să le aduc în ţară părinţii care sunt plecaţi undeva departe să muncească pentru bunul trai al familiei, alţii îmi cer pace, pentru că trăim vremuri tulburi", mi-a spus Moş Crăciun cu durere în glas, după care i-a sfătuit pe toţi copiii să fie cuminţi şi să aibă o conduită bună în viaţă, dar să nu uite să dăruiască şi să călătorească.

Drumul până la căsuţa lui Moş Crăciun este plin de aventură - unul dintre elfii săi îi conduce pe turişti cu snow-mobilul peste lacul îngheţat din mijlocul pădurii, dar nu înainte ca aceştia să fie ospătaţi cu sandvişuri, cu gogoşi şi cu ciocolată caldă chiar în incinta unuia dintre magazinele cu jucării şi suveniruri din zonă. La locuinţa Moşului lucrează cu spor mai mulţi elfi şi zâne, Clopoţica, unul dintre ajutoarele sale de nădejde, întâmpinând oaspeţii, cu voie bună. Turiştii au ocazia să-i cunoască şi pe doi dintre renii Moşului, dar şi să viziteze modesta lui casă şi să vadă o parte dintre milioanele de jucării care aşteaptă să fie dăruite copiilor.

Vizita la Moş Crăciun este doar una dintre surprizele pregătite de agenţia de turism Christian Tour pentru cei care aleg să meargă în Laponia în această perioadă. Programul mai conţine, printre altele, şi plimbări cu sania trasă de câini husky şi de reni, vânătoare de auroră boreală, precum şi trecerea Cercului Polar.

Turoperatorul a lansat, la finalul lunii trecute, vacanţele în Laponia şi a pregătit şase zboruri directe către această locaţie de poveste, cele care au mai rămas de operat fiind stabilite pentru datele de 7, 11, 15 şi 19 decembrie.

Experienţele în ţara lui Moş Crăciun se vor întinde pe 5 zile şi 4 nopţi, iar hotelurile şi cabanele incluse în pachete sunt de 3, 4 şi 5 stele. O vacanţă în Laponia organizată de Christian Tour costă de la 1395 euro de persoană şi include biletele de avion, taxele de aeroport, bagajele de cală, transferurile, cazarea în Levi - cea mai mare staţiune montană finlandeză, aflată aproape de Cercul Polar -, mesele specificate în program, tururile, vizitele şi taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în planul de călătorie, asistenţă turistică şi ghizi vorbitori de limba română, precum şi îmbrăcămintea termoizolantă, pe care turiştii o vor primi la check-in şi o vor preda la finalul vacanţei.

Reporter: Această perioadă este cea mai aglomerată din an pentru tine, Moşule...Cum te descurci cu atâţia copii? Pe noi ne-a întâmpinat Clopoţica, unul dintre elfii tăi de încredere...Mai ai şi alte ajutoare ca ea?

"Este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti"

Moş Crăciun: În toate clădirile pe care le vedeţi în jurul casei mele am spiriduşi, am elfi, am zâne care mă ajută să fac jucării pentru copiii din toată lumea şi nu numai jucării, pentru că ei îşi doresc diverse lucruri interesante. De multe ori îmi scriu că îşi doresc tehnică modernă. Eu le spun că moşul nu produce tehnică, noi aici ştim să lucrăm cu lemnul, cu produsele naturale, iar când este vorba să dăruim şi ceva mai complicat, trebuie să colaborăm cu părinţii, cu bunicii, cu cei dragi. În primul rând este importantă întâlnirea cu Moş Crăciun şi faptul că ei simt magia Crăciunului şi cred în mine. Cred în această poveste extraordinară! Mă descurc foarte bine, pentru că mie îmi plac aceste întâlniri şi mă încarcă, aşa cum mă încarcă aurorele boreale.

"Este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti"

Reporter: În data de 6 decembrie, creştinii îl serbează pe Sfântul Nicolae, iar în ajunul acestei frumoase sărbători, copiii sunt vizitaţi de Moş Nicolae, fratele tău mai mic. Cum vă împărţiţi sarcinile?

Moş Crăciun: Înainte să plece în călătorie chiar a trecut pe la mine şi a lăsat câteva nuieluşe, aşa demonstrativ...Eu nu pot să dau nuieluşe copiilor şi nici el nu prea dă, e mai mult un soi de paradă şi din partea lui, pentru că dulciurile sunt la putere şi, de asemenea, gândurile bune. Cu ele trebuie să însoţim nu numai această perioadă a anului, ci întreaga viaţă.

Reporter: Copiii scriu tot timpul anului scrisori pentru Moş Crăciun şi tot anul li se spune de către părinţi să fie cuminţi, că-i vede Moşul pe geam...Câte scrisori primeşti pe an?

"Este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti"

Moş Crăciun: Cred că o evidenţă exactă spiriduşii o ţin, însă este vorba despre milioane de scrisori şi trebuie să le transmit copiilor că ele sosesc la mine, iar spiriduşii şi zânele sunt printre ei tot timpul anului. De asemenea, animalele mele de companie şi păsările cerului îmi transmit totul despre copii - şi faptele bune şi pe cele mai puţin bune. Mulţi mă întreabă dacă, pe lângă cartea copiilor cuminţi, am şi o carte a copiilor obraznici. Nu am aşa ceva, pentru că eu zic că nu există copil obraznic, doar societatea sau adulţii mai fac să se întâmple şi un mic accident, dar toţi copiii sunt cuminţi şi buni.

"Este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti"

Reporter: Ce vă cer cel mai des copiii?

Moş Crăciun: Am şi lucruri emoţionante printre solicitările copiilor - unii dintre ei îmi cer să le aduc în ţară părinţii care sunt plecaţi undeva departe să muncească pentru bunul trai al familiei. Acum câteva zile am avut o cerere specială şi cu lacrimi în suflet am îndeplinit-o. Este vorba despre un băieţel al cărui tată a plecat la ceruri şi mămica m-a rugat să-i transmit un gând de acolo din steaua în care se află tăticul lui. Îmi cer pace, pentru că trăim vremuri tulburi. Sigur că îmi cer şi lucruri concrete, pentru că aşa este normal.

Reporter: Vă vine în minte cel mai ciudat lucru pe care vi l-a cerut un copilaş?

Moş Crăciun: Am primit acum câteva zile o scrisoare în care o fetiţă îmi cerea să fac să nu se mai certe părinţii ei. E ciudat şi e trist în acelaşi timp. Cred că adevărul constă în simplitate - fapt pentru care ceea ce aţi găsit aici nu este un palat - şi constă în omenie. Aceste lucruri trebuie învăţate sau reînvăţate.

Reporter: În noaptea de Crăciun, într-o singură noapte, reuşeşti, dragă Moşule, să străbaţi tot mapamondul şi să-i bucuri pe toţi copiii din lume. Cum este posibil aşa ceva?

Moş Crăciun: În primul rând folosesc praful magic al zânelor. Pot să şi zbor cu renii mei, presărând peste reni şi sanie praful magic, şi tot praful acesta mă ajută să fac dintr-o noapte pământeană un an de-al meu. Nu trebuie să mă grăbesc atunci, în acest timp dilatat - ca să folosesc cuvinte moderne - pot să ajung peste tot, dintr-o parte în alta a planetei. De câţiva ani, o agenţie din Canada îmi urmăreşte prin satelit întreaga traiectorie şi veţi putea şti în fiecare moment unde mă aflu.

Reporter: Mărturisesc că aş sta aici, în căsuţa magică a lui Moş Crăciun, un întreg an "dilatat", dar sunt o grămadă de copilaşi la uşă nerăbdători să-şi îndeplinească visul de a-l întâlni pe Moşul. Aşa că trec la ultima întrebare - ce le transmiţi copiilor din întreaga lume?

"Este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti"

Moş Crăciun: În primul rând le transmit să aibă grijă de cei din jur, să-i asculte pe părinţi, pe bunici, să înveţe bine şi să-şi dorească, pentru că un om fără dorinţe este un om gol. O să vă spun repede o poveste - acum nişte ani am intrat în visul unui băieţel din România. Poate că m-a atras şi faptul că-l chema Cristian, deci era legat tot de Crăciun. Acest băieţel visa, acum zeci de ani, să poată călători în toată lumea, dar mai ales m-a atras faptul că-şi dorea să nu călătorească singur. Îşi dorea să ia alături de el semeni pe care să-i ducă în diverse locuri de pe planetă. Şi-a fixat şi o deviză de viaţă - să croim câte un drum către fiecare vis al oamenilor -, iar eu am băgat la cap şi urmez şi eu această deviză. Să ştii, draga moşului, că este foarte important să dăruieşti şi să călătoreşti!

Reporter: Mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte frumos! Este ca un vis implinit.

    mai ales in Laponia, in satul lui Mos Craciun

    1700 Euro calatoria cu sania pt 2 familii pana la casuta lu Moșu’, săraku 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb